Zo regel je de beste deal op jouw energierekening
Wonen

Zo regel je de beste deal op jouw energierekening

Telefoonrekening, internet en tv, huur en de energierekening. We hebben maar te dealen met een hoop vaste lasten elke maand. Maar gelukkig kan je hier vaak op besparen en zijn er veel leuke deals te vinden. Maar waar vind je deze deals en hoe maak je hier het beste gebruik van? Vandaag bekijken we de energierekening.

Vergelijken!

De eerste stap is energie vergelijken. Er zijn enorm veel verschillende aanbieders daarom is het van belang om een goede vergelijker te gebruiken die deze voor je in kaart brengt. Bijvoorbeeld deze van ‘keuze’. Zij geven een transparant en objectief overzicht van alle aanbieders. Met een aantal filters kun je de vergelijker personaliseren. Je vult gemakkelijk je postcode in en geeft de grootte van je huishouden of je verbruik in. Daarna wordt het aanbod van leveranciers die bij jouw filters passen getoond met de goedkoopste aanbieder boven aan.

Op welke kosten moet je letten?

Bij het vergelijken van energieleveranciers zul je een aantal verschillende kosten voorbij zien komen. Belasting en netbeheerkosten zijn vaste kosten die door de overheid bepaald zijn. Hier hoef je dus niet naar te kijken. De kosten die interessant zijn om te vergelijken zijn de variabele leveringskosten en het vastrechttarief. Dit zijn de tarieven die de leveranciers zelf mogen bepalen en waar dus wat te kiezen valt.

Overstappen!

Wel of niet overstappen? Wanneer je contract afloopt is het altijd een beter idee om over te stappen dan om bij je huidige contract te blijven. Veel aanbieders geven namelijk grote welkomstkortingen weg. Dit kan je wel honderden euro’s besparen. Als je ieder jaar overstapt en slim kiest kun je ieder jaar profiteren van een dikke welkomstbonus! Wanneer je dit doet maakt niet uit. Er wordt soms gezegd dat overstappen in bepaalde seizoenen goedkoper of duurder is. Dit heeft echter geen invloed op de prijs. Wat wél invloed heeft op de prijs is waar je overstapt. Online overstappen is het goedkoopst omdat er dan zeker geen extra partij tussen zit die mee doet in de winst.  

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *