Wonen

Zo heb je ijsblokjes, gecrushed ijs en ijskoud water altijd bij de hand

Een groot voordeel van Amerikaanse koelkasten is natuurlijk dat ze enorm groot zijn. Ze bestaan uit een koel- en vriesgedeelte, waardoor je jouw gekoelde en ingevroren producten altijd bij de hand hebt. Een ideale functie die veel Amerikaanse koelkasten daarnaast hebben, is een ice crusher, ook wel ijdispenser genoemd. Vooral tijdens warme zomerdagen en voor het bereiden van heerlijke drankjes en desserts is dit een handige functie. In deze blog lees je wat je er allemaal mee kan.

IJsblokjes

Bij vriezers krijg je vaak een ijsblokjes lade. Je doet er water in en legt hem vervolgens in de vriezer, waardoor het ijsblokjes worden. Dit kan zorgen voor een enorm geknoei, doordat je de bakjes natuurlijk tot de rand wilt vullen. Valt er daarbij wat water in de lade of op de plank van de vriezer, dan ontstaat er al gauw een plakkaat ijs. Een ijsdispenser bespaart jou al dit gedoe en maakt het mogelijk om in een handomdraai ijsblokjes uit jouw koelkast te halen. Je hoeft enkel op de knop te drukken en er vallen ijsblokjes in jouw glas. IJsblokjes om een glas frisdrank extra lang koel te houden of voor in jouw ijskoffie. Je kunt er alle kanten mee op en je hebt het altijd bij de hand. Ideaal!

IJskoud water

Wanneer het erg warm is, is water uit de kraan soms net niet fris genoeg of warmt het water in een glas al snel weer op. Een glas ijskoud water is dan het enige wat je wilt. Het koelgedeelte van een Amerikaanse koelkast heeft vaak meerdere flessenrekken, waardoor je er gemakkelijk waterflessen in kwijt kan. Daardoor heb je altijd het meest koele water. Maar niet alleen op die manier haal je ijskoud water uit een Amerikaanse koelkast: uit de ijsdispenser van een Amerikaanse koelkast kan je naast ijsblokjes, ook in een handomdraai ijskoud water halen. Je hebt daardoor met één druk op de knop een glas ijskoud water, heerlijk voor een glas limonade of voor met een takje munt, schijfje citroen of komkommer. Doe er dan nog een ijsblokje bij en je hebt helemaal een verfrissend drankje!

IJsschaafsel

Niet alle ijsdispensers beschikken over deze functie, maar uit sommige Amerikaanse koelkasten kan je ook ijsschaafsel halen. Het apparaat crusht ijsblokjes tot kleine stukjes schaafsel. Waar ijskoud water of water met ijsblokjes nog erg vloeibaar is, heeft gecrusht ijs meer een ijs-substantie. Dit is ook heerlijk met limonade, waardoor je er een soort Slush Puppy van maakt. Of meng het met bolletjes ijs met een fruitsmaak voor een soort milkshake.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *