Interieur

Welke verf kan ik het beste kiezen?

Lakverf op waterbasis

Ben je van plan om houtwerk binnenshuis te gaan schilderen dan is lakverf op waterbasis vaak een goede keuze. Over het algemeen is lakverf op waterbasis snel droog, geurloos, eenvoudig te reinigen en makkelijk aan te brengen. Ook is deze verf beter voor het milieu dan traditionele verf. Dat de verf snel droogt kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Het is natuurlijk fijn dat je niet te lang met natte verf zit aangezien dan de kans klein is dat iemand het dan nog kan verprutsen. Maar wanneer je het niet zo mooi geschilderd hebt kan het een nadeel zijn dat het zo snel droogt. Verder is de verf makkelijk aan te brengen omdat het goed aan de ondergrond hecht. Je roert van te voren goed en dan kan je aan de slag!

Acrylverf

Wil je binnen gaan schilderen dan is dit de ideale verf! Acrylverf werkt goed voor binnen het droogt best snel en het ruikt niet zo heel sterk. Een nadeel van deze verf is dat je onder de 8 en boven de 25 graden er niet mee kan schilderen. De acryl verf is op waterbasis en daarom is hij duurzamer dan bijvoorbeeld verf op terpentine basis. Daarnaast is het ook nog eens best voordelig om aan te schaffen neem als voorbeeld de Sigma s2u Nova Primer.

Latexverf

Om te eindigen met de laatste soort verf namelijk de latexverf. Deze verf is echt bedoeld om op muren te schilderen. De voordelen van deze verf zijn vooral: geeft weinig geur af, droogt snel, heeft een isolerende werking als de verf van goede kwaliteit is en gebruiksvriendelijk. Zoals al is gezegd wordt latex verf vooral gebruikt voor op muren en plafonds dus dan zou dit de beste keus zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *