Relax

Wat zijn de voordelen van een massagestoel?

Er bestaan tegenwoordig prachtige design massagestoelen. Neem maar eens een kijkje bij theartofrelax.be. Maar is dit nu een goede investering? Wij leggen je in dit artikel uit waarom jij in je woning een massagezetel wilt hebben!

1. Verminder stress en angst en verhoog tegelijkertijd de productiviteit en alertheid

Onderzoek toont aan dat massage stress op fysieke en psychologische niveaus vermindert door de hartslag, bloeddruk, cortisolspiegels en insulinespiegels te verlagen. Er komen ook serotonine en dopamine vrij, wat het lichaam helpt om zowel chronische of gewone als acute of korte termijn stress te overwinnen.

2. Verbeter je humeur

Massage verhoogt ook de productie van endorfine, de natuurlijke ‘feel good’-chemische stof van uw lichaam. Dit helpt de stemming van uw lichaam in balans te brengen en meer.

3. Slaap beter

Zoals hierboven vermeld, verhoogt massagetherapie de serotoninespiegel, die de hersenen kunnen omzetten in het slaaphormoon melatonine. Dus geniet van uw stoel voor het slapengaan voor een zalige nachtrust!

4. Verbeter de cardiovasculaire gezondheid

Tientallen jaren van onderzoek tonen aan dat massage kan dienen als een krachtige aanvullende behandeling voor het verlagen van stress (zoals hierboven vermeld) en bloeddruk, twee belangrijke veroorzakers van hartaandoeningen. In feite is aangetoond dat massage de bloeddruk en hartslag acuut verlaagt bij vrouwen met hypertensie. Een andere studie wees uit dat massagetherapie pijn, angst en spierspanning bij patiƫnten met hartchirurgie kan verminderen.

5. Krijg controle over lage rugpijn

Volgens de American Chiropractic Association is lage rugpijn de belangrijkste oorzaak van invaliditeit wereldwijd. Ongeveer een op de tien mensen heeft het en voor velen die rugpijn krijgen, wordt het een chronische aandoening. Een recente studie heeft aangetoond dat massage blijvende verlichting kan bieden voor chronische lage rugpijn. Onderzoekers keken naar 104 mensen met aanhoudende rugpijn die door hun artsen waren doorverwezen naar erkende massagetherapeuten. Ze gingen naar 10 sessies gedurende 12 weken, en de beoefenaars waren vrij om massageprogramma’s te ontwerpen die individueel waren voor de patiĆ«nten, in plaats van dat ze allemaal dezelfde techniek gebruikten. De meeste proefpersonen vulden een vragenlijst in en meer dan 50% meldde een klinisch betekenisvolle verbetering van hun rugpijn. Volgens hoofdauteur Niki Munk, een assistent-professor gezondheidswetenschappen aan de Indiana University-Purdue University Indianapolis, zijn verschillende mensen zelfs onder de drempel voor een handicap gedaald. Bovendien duurden veel van deze verbeteringen. Drie maanden later, zonder verdere massagesessies, zei 75% van de mensen die aanvankelijke verbetering meldden dat ze zich nog steeds beter voelden.

6. Verminder hoofdpijn

Spanningshoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door een slechte houding, een pijnlijke rug of een strakke nek, of het constant overbelasten van uw ogen. Massage verbetert de doorbloeding en maakt strakke spieren los om die pijn en spanning te verminderen.

7. Je bent mobieler

Het is bewezen dat massagetherapie de flexibiliteit en het bewegingsbereik verbetert door te werken aan spieren, bindweefsel, pezen, ligamenten en gewrichten. Het stimuleert ook de doorbloeding. Dit houdt uw gewrichten soepeler en minder vatbaar voor blessures.

8. Verhoogt de immuniteit

Onderzoek wijst uit dat massage het immuunsysteem kan versterken (vooral tijdens de wintermaanden) door het activiteitsniveau van de witte bloedcellen van het lichaam, die virussen bestrijden, te verhogen. De toename van witte bloedcellen is een ander gevolg van een afname van cortisol, dat natuurlijke killercellen vernietigt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *