Interieur

Wat zijn aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn kozijnen gemaakt van aluminium, ze zijn iets duurder dan kunststof kozijnen maar bieden ook veel voordelen. Aluminium is een metaalsoort, hierdoor zijn kozijnen gemaakt van aluminium erg sterk. De metaalsoort wordt gewonnen uit de grond en ondergaat vervolgens verschillende processen voordat er echt aluminium ontstaat. Van aluminium worden veel verschillende producten gemaakt, waaronder dus kozijnen. Kozijnen gemaakt van aluminium staan bekend om hun mooie, gladde en moderne uitstraling. Ook zijn aluminium kozijnen vaak erg elegant en gestroomlijnd. Omdat aluminium kozijnen zo sterk zijn vormen ze een goede beveiliging tegen inbrekers.

Voordelen aluminium kozijnen

Het eerste voordeel van aluminium kozijnen is dat ze erg duurzaam zijn. Ze gaan ontzettend lang mee omdat aluminium een ontzettend sterk materiaal is. Kozijnen gemaakt van aluminium roesten niet, barsten niet en rotten ook niet. En als ze toch beschadigt raken zijn ze eenvoudig te repareren. Ook zijn ze makkelijk te onderhouden. Een spons en lauw water is voldoende om de kozijnen te wassen. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen voor aluminium op de markt, maar in de praktijk zul je deze niet nodig hebben. Een ander voordeel is het isolerend vermogen van aluminium. Aluminium staat erom bekend dat het warmte goed vasthoud, hierdoor zal je energierekening omlaag gaan. Ook werkt aluminium geluidsisolerend, wel zo prettig als je aan een drukke weg woont of in de stad.

Prijzen van aluminium kozijnen

Aluminium is een zeer arbeidsintensief en redelijk duur materiaal. De kosten van aluminium kozijnen liggen hierdoor ook hoger dan de kosten voor houten of kunststof kozijnen. De prijs die je uiteindelijk betaald voor aluminium kozijnen is afhankelijk van waar je ze koopt. Het is daarom verstandig om bij verschillende bedrijven offertes op te vragen zodat je een idee hebt van wat eerlijke prijzen zijn. Gemiddeld ligt de prijs voor kunststof kozijnen rond de €800 tot €900 per vierkante meter. Deze bedragen zijn wel inclusief het zetten van glas en de montage ervan. De prijs van kunststof of houten kozijnen ligt tussen de €700 en €950, voor de vergelijking.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *