Wat je moet weten over deurwaarders
Wonen

Wat je moet weten over deurwaarders

Huizen kopen en verhuren aan mensen, is een simpele en goed manier om geld bij te verdienen in de huizenmarkt. Natuurlijk wil je als verhuurder de betrouwbaarste huurders uitkiezen wanneer je een huis verhuurt. Maar soms kan het voorkomen dat huurders moeilijk gaan doen over zaken of hun huur meerdere malen niet betalen. Als verhuurder kan je hier zelf weinig aan doen; je loopt geld mis of raakt zelfs geld kwijt en de huurder wil niet betalen. Op dat moment kan je het best een deurwaarder inschakelen

Deurwaarder inschakelen bij AGIN Otten

Deurwaarders zijn mensen die bekleed zijn met gezag en een wettelijke status bezitten. Wanneer je kampt met een groot verlies aan geld omdat een huurder niet wil betalen, schakel je een deurwaarder in. AGIN Otten is een grote naam binnen de deurwaarders branche. Het bedrijf staat voor kwaliteit bij het leveren van hulp aan verhuurders die problemen ondervinden met huurders.

AGIN Otten heeft het volledige traject in eigen hand, wat betekent dat de onderneming ervoor zorgt dat zowel de schuldeiser als de schuldenaar van begin tot eind dezelfde contactpersoon houden en er geen externe ondernemingen bij betrokken zijn.

Hoe verloopt het proces van een deurwaarder?

Het inschakelen van een deurwaarder gebeurt vaak door als eerst een rechtszaak te beginnen tegen de huurder. Wanneer de rechter aangeeft het eens te zijn met het feit dat een huurder moet betalen, kan je een deurwaarder inschakelen. Deze zorgt ervoor dat de schuldenaar voor de rechter zal moeten komen door het opstellen van een dagvaarding. De schuldenaar krijgt dan van de rechter een plicht opgelegd om het geld te betalen. Deurwaarders zorgen ervoor dat hij dat daadwerkelijk doet.

Wat kan een deurwaarder allemaal doen?

Een deurwaarder wordt ingezet om het geld voor een schuldeiser te innen. Daarbij mag hij, wettelijk geregeld, beslag leggen op spullen, een verzoek tot uittreden doen en vonnissen uitvoeren. De wettelijke status die de deurwaarders hebben, maakt dit mogelijk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *