Geen categorie

Waarom zorgt vloerisolatie voor minder warmteverlies en lagere stookkosten?

Een warme vloer en minder warmteverlies in uw woning. Wie wil dat nou niet? Door vloerisolatie Zeeland voelt de vloer vanaf dag één al warm aan. Met vloerisolatie wordt de kruipruimte gebruikt om een woning te isoleren. De kruipruimte is vaak de boosdoener van uw koude vloer. Hierdoor komt er tocht in het huis en blijft de vloer koud. Daarom is vloerisolatie het antwoord op uw vraag. Helaas zijn er veel woningen in Nederland die geen of een verouderde isolatie hebben. En dat is zonde omdat de vloer één van de grootste bronnen van warmteverlies is. Zeker als u een woning heeft met vloerverwarming is vloerisolatie een must. Iedere dag dat u dit niet heeft is zonde van uw geld.

Voordelen vloerisolatie

Voorkom koude voeten met vloerisolatie

Er zitten veel voordelen aan vloerisolatie. Het verlaagt uw stookkosten doordat de vloer minder snel afkoelt. Uw wooncomfort wordt verhoogd door een heerlijk warme vloer en geen optrekkend vocht meer uit de kruipruimte. Bij de betere isolatiebedrijven is het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt van duurzaam materiaal. Dus beter voor het milieu! En het verhoogt zelfs de waarde van uw woning met een beter energielabel.

Nadelen vloerisolatie

Naast voordelen kleven er ook nadelen aan vloerisolatie. Ten eerste is er de investering. Die is behoorlijk en wordt over meerdere jaren terugverdiend. Ook zorgt het monteren van de vloerisolatie voor wat overlast doordat de monteurs een dag bezig zijn met het monteren ervan.

Vloer isoleren

Wanneer u een kruipruimte heeft is vloerisolatie mogelijk. Dit kan zowel bij een betonnen vloer als bij een houten vloer. Verschillende vloeren vragen ook om verschillende oplossingen. In de meeste gevallen wordt dit binnen een dag aangebracht door de betere isolatiespecialisten.

Geen kruipruimte, wat nu?

Vloerisolatie Zeeland wordt gezet in de kruipruimte. Maar wat als u geen of een te kleine kruipruimte heeft? Dan hebben wij bodemisolatie. De bovenkant van uw betonvloer wordt dan geïsoleerd. Een nadeel is wel dat u ruimteverlies zult hebben doordat de vloer hoger wordt gelegd. Op een houten vloeren is dit helaas niet mogelijk.

Subsidie voor vloerisolatie

U kunt online op zoek gaan naar de subsidiemogelijkheden voor vloerisolatie, maar een gespecialiseerd isolatiebedrijf kan u veel beter en sneller helpen. Door sommige bedrijven wordt u hierin begeleid en deskundig geadviseerd. Een Zeeuws bedrijf dat goede recensies krijgt, is ISOenergy.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *