Interieur

Waarom een plantenwand voor je nieuwe kantoorruimte?

Plantenwanden zullen niet snel verdwijnen. Een plantenwand binnen hebben op kantoor of in een bedrijfsgebouw kan de sfeer gelijk veranderen. Een plantenwand, ook wel verticale tuin genoemd, is de ideale oplossing voor bedrijven met relatief weinig ruimte op de begane grond of die echt iets unieks willen doen. Deze ware eyecatcher heeft een geheel groene overlay op een heel klein stukje muur en is een aanwinst voor iedere ruimte. Deze wanden zijn een eenvoudige manier om groen aan te brengen zonder vierkante meters aan je vloeroppervlakte te verliezen. Plantenwanden zorgen voor een fijne sfeer en verbeteren de akoestiek van een ruimte.

De bedrijfsomgeving wordt aantrekkelijker

Bijna iedereen gelooft dat mooie planten en bloemen de werkplek veel uitnodigender maakt voor zowel de klant als personeel. Een plantenwand plaatsen op elke kantoor of bedrijfsgebouw is daarom een goede keus. Bovendien geeft zo’n plantenwand de ruimte een veel mooier en natuurlijke uitstraling. Je bent misschien niet ervan bewust dat dit ook invloed heeft op de gemoedstoestand van jou en je collega’s. Het is waar dat werknemers die werken in omgevingen waar er veel planten zijn aanzienlijk productiever en gelukkiger zijn, waardoor ze ook meer gaan presteren aan het werk. Dat is natuurlijk een fluitje van een cent als je een muur vol prachtige planten hebt.

Je bespaart ruimte en minder geluidsoverlast 

Grote planten en potten nemen in bepaalde delen van kantoren of bedrijfsgebouwen vaak te veel ruimte in beslag. Een verticale tuin of een plantenwand kan daarom de gewenste uitstraling van planten geven zonder veel ruimte in beslag te nemen. Dankzij een samenwerking met gekwalificeerd en opgeleid personeel kunnen de systemen op vrijwel elke nieuwe of bestaande muur geplaatst worden. Een ander voordeel is de aangenamere akoestiek die deze groene wanden in een ruimte creëren. Geluidhinder moet worden teruggedrongen, omdat het op veel werkplekken aanzienlijk bijdraagt aan stress. Door hun bladeren verkorten planten de periode dat geluid weerkaatst. Om deze redenen is het plaatsen van een plantenwand ook behoorlijk effectief.

Minder ziekteverzuim

Het hebben van een verticale tuin of plantenwand op de werkvloer zorgt dus voor prettige werksfeer, besparing van de ruimte en veel minder geluidsoverlast. Maar de meest verrassende uitkomst van een onderzoek naar het hebben van een plantenwand in organisaties en bedrijven, was dat er een reductie van 20% was in het ziekteverzuim. Volgens dit onderzoek zorgt het hebben van planten rond het kantoor voor een vermindering van het aantal ziektedagen met 1,6 dagen per werknemer per jaar. Dit vertaalt zich in jaarlijks 20% minder ziekmeldingen door medewerkers. Plantenwanden zijn daarom dus een uitstekende investering vanwege het lage ziekteverzuim.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *