Wonen

Waar op letten als je een huis gaat kopen?

Een huis kopen is niet niks. Het is een grote investering waar je een tijdje aan vast zal blijven zitten. Je wilt dan natuurlijk niet een kat in de zak kopen. Dit weet je eigenlijk nooit helemaal van tevoren, maar er zijn wel wat punten waar je extra aandacht aan moet geven voordat je beslist of je wel of niet het huis koopt wat je op het oog hebt. Als je gebruik maakt van een makelaar zal die je daarbij ook mee helpen. Toch is het ook handig om zelf alvast wat voorwerk te doen. Dit scheelt je namelijk tijd en eventueel geld.

Kelder

Het kan maar eens zo zijn dat je vocht in kelder hebt. Dit is een bekend probleem bij veel huizen. Dit komt door de slechte ventilatie en eventueel een slecht werkende waterafvoer. Een kelder kan wel een hele handige ruimte zijn om spullen in op te slaan, als hobbykamer te gebruiken en nog veel meer. Let er dus op of je een sterke muffe geur ruikt, vochtplekken op de muur ziet of verf en stucwerk op de grond ziet liggen. Wanneer dit het geval is, heb je dus last van een vochtige kelder. Gelukkig kan je dit oplossen door bijvoorbeeld een Murprotec en goede ventilatie, maar het is wel iets wat je moet meenemen in de prijs. 

Dak

Niet alleen de onderste laag van je woning is belangrijk maar ook de bovenste laag van je woning is dat. Een dak beschermt je namelijk tegen alle weersomstandigheden. Je wilt natuurlijk niet dat het in je huis gaat regenen. Toch komen dak lekkages regelmatig voor. Dit kan door verschoven dakpannen zijn, verstopte dakgoot of een gaat in het dak. Controleer ook dit gedeelte van je droomhuis. Met een lekkage ben je namelijk verder van huis.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *