Renoveren Wonen

Vreemde luchtjes in huis

Soms heb je van die vreemde luchtjes in je huis en je hebt geen idee waar het vandaan komt. Meestal laten mensen het maar een beetje zitten, want een bedrijf laten komen is zoveel gedoe. Het is soms lastig om de rioollucht in huis te bestrijden. Maar er zijn zoveel oplossingen voor en meestal is de oorzaak makkelijker te achterhalen dan je misschien nu denkt.

Rioolstank

Meestal komt de rioollucht in huis van de afvoer, soms van de wc. Hoe dan ook is het erg storend, zeker als je bezoek over de vloer hebt. Ook kan het soms zelfs schade veroorzaken aan uw huis en het kan leiden tot gezondheidsklachten. Nou is het soms best moeilijk om de monteur te bellen omdat je je misschien schaamt. Als je niet op tijd ingrijpt krijg je misschien wel ergere problemen, en de prijs loopt dan ook maar op. Meestal is de vreemde geur een beginteken van rioolproblemen, tijd om iemand te bellen dus!

Muffe geur

Een muffe geur wijst meestal op schimmel. Dit kan overal te herkennen zijn, maar ook in bijvoorbeeld de douche. Soms komt het ook door een verstopte afvoer. Schimmels vestigen zich graag of vochtige plekken.

En nu?

Je kan kijken of je het zelf op kan lossen door een chemische ontstopper te kopen bij de klusmarkt of supermarkt. Dit middeltje is erg effectief, maar kan lange termijn schade aanrichten aan uw afvoer door de harde chemicaliƫn. Ook is het erg belastend voor het milieu. Zorg ook dat u handschoenen draagt, het kan namelijk brandwonden veroorzaken. Je kan ook zelf een ontstopper maken van baksoda en azijn. Dit is eigenlijk het eerste wat je moet proberen. Als het geen serieus probleem is, dan zal dit het oplossen.

Ook kan je natuurlijk de oude plopper erbij halen en even flink kracht zetten. Dit zorgt ervoor dat als er iets verstopt zit, het weer los komt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *