Bouwen & Verbouwen Wonen

Voordelen van kunststof deuren

Onderhoud

Kunststof deuren vereisen minder onderhoud dan bijvoorbeeld houten deuren. Houten deuren moeten om de zoveel jaar opnieuw geschilderd of gelakt worden, maar dit geldt voor kunststof deuren niet. Deze hoeven eigenlijk alleen schoongemaakt te worden. Daarnaast loop je met kunststof deuren ook niet het risico op het rotten van het hout, zoals je met een houten deur wel loopt. Hierdoor hoef je veel minder naar de deuren om te kijken. Verder scheelt het daarnaast ook veel moeite en geld dat niet besteed hoeft te worden aan de deur.

Isolatie

Naast het feit dat deuren veel minder onderhoud vereisen, isoleren ze ook een stuk beter dan houten deuren. Dit komt natuurlijk doordat kunststof deuren hierop gebouwd kunnen worden, terwijl aan hout weinig aan te passen is. Kunststof deuren worden isolerender gemaakt door zogenaamde kamers toe te voegen binnen de deur. Dit zijn kleine gaten waar de lucht stil komt te staan. Doordat er een kamer met lucht tussen binnen en buiten zit, past de temperatuur zich binnen minder aan aan de buitentemperatuur. Dit betekent natuurlijk dat het in de winter binnen minder koud is, en in de zomer minder warm is. Naast dat dit veel comfort biedt, betekent dit ook dat er geld bespaard wordt door minder te hoeven stoken in huis. Verder biedt het niet alleen warmte-isolatie, maar ook geluidsisolatie, wat uiteraard ook veel verschil kan maken wat betreft het comfort van het huis.

Duurzaamheid

Kunststof deuren zijn ook gemaakt om langer mee te gaan dan houten deuren. Naast dat ze dus minder geschilderd en gelakt hoeven te worden dan houten deuren, gaan ze ook in totaal een stuk langer mee. Hierdoor wordt ook veel geld bespaard, aangezien er minder vaak een nieuwe deur aangeschaft hoeft te worden. Het is ook milieuvriendelijker wanneer de deur minder vaak vervangen, geschilderd of gelakt hoeft te worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *