Wonen

Voor wie is een hoog laag bed ideaal?

Een hoog laag bed is een in hoogte verstelbaar bed. De bedden zijn mechanisch of elektrisch te verstellen zodat de hoogte van het bed aangepast kan worden. Deze soort bedden worden veelal in de zorg gebruikt voor hulpbehoevenden, maar een hoog laag bed is ook voor senioren die nog thuis wonen een waardevol hulpstuk. Veel ouderen hebben namelijk moeite met in- en uit bed stappen. Vooral bij lage bedden kan het een zware belasting geven aan het lichaam om iedere ochtend uit bed te komen. De hoog laag bedden zijn meestal met een afstandsbediening te bedienen om de gewenste hoogte in te stellen. Zo kan deze ook eenvoudig bediend worden wanneer de persoon in bed ligt of wanneer een verzorger de hoogte wil aanpassen.

Hoog laag bed in de zorg

Hoog laag bedden zijn in de zorg onmisbaar. In verpleegtehuizen of verzorgingstehuizen worden deze bedden gebruikt voor ouderen of mensen met een lichamelijke beperking. Het fijne aan hoog laag bedden is dat het voor de verzorger makkelijker is om de patiënt te verzorgen. Het bed kan eenvoudig hoog gezet worden zodat de verzorger gemakkelijk de zorg op de juiste hoogte kan verlenen. Dit is voor zowel de zorgbehoevende als de zorgverlener prettig. Ook zijn deze bedden vaak voorzien van een hekje aan de zijkant van het bed. Dit geeft extra steun bij omhoog komen en voorkomt dat de patiënt uit bed kan vallen. Met wieltjes onder het bed kunnen mensen ook eenvoudig verplaatst worden naar een andere ruimte en kan er makkelijk schoongemaakt worden onder het bed.

Verschillende uitvoeringen van hoog laag bed

Via www.desuite.nl vind je veel verschillende hoog laag bedden. Deze verschillen niet alleen in uitstraling, maar ook in de extra functies en mogelijkheden die ze bieden. Zo kan zelfs de lattenbodem kantelbaar zijn, zodat het hoofdeinde of voeteinde in hoogte aangepast kan worden. Dit is een uitkomst voor bijvoorbeeld ouderen die moeite hebben met rechtop zitten of wanneer er vochtophoping in de voeten is. De meeste hoog laag bedden zijn elektrisch verstelbaar, waardoor ze veilig en soepel in hoogte versteld kunnen worden. Dit in tegenstelling tot de mechanisch verstelbare hoog laag bedden die minder comfortabel en veilig zijn.

Design hoog laag bedden voor bij jou thuis

Een hoog laag bed is niet alleen heel praktisch, maar kan er ook heel stijlvol uit zien. Een design hoog laag bed zal je niet in een verpleegtehuis zien, maar is wel een geliefd seniorenbed voor ouderen die graag een uniek bed in de slaapkamer hebben staan. Op De Suite zijn vele hoog laag bedden te verkrijgen die een prachtige uitstraling hebben. Laat het bed helemaal naar eigen smaak ontwerpen, of kies uit één van de bestaande ontwerpen. Design bedden komen in vele verschillende uitvoeringen, waardoor er een goede match voor ieder interieur te vinden is. Een seniorenbed hoeft er dus zeker niet saai uit te zien. Kies bijvoorbeeld voor een eiken houten bed frame, of een combinatie van stof en hout voor een moderne en unieke look.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *