Interieur

Vloertegels in de mooiste stijlen

Steeds meer mensen stappen over op keramische vloertegels omdat deze een tal van voordelen bieden ten opzichte van andere vloeren zoals een houten vloer, laminaat of een tapijt. Omdat de vloertegels in veel verschillende stijlen worden gemaakt zit er zeker één tussen die mooi past bij jouw interieur.  

Steen 

Een vloertegel 80×80 is de meest gebruikte maat. Dit komt omdat het een mooie grote tegel is in tegenstelling tot de traditionele 30×30 en het is makkelijk in een kamer aan te leggen. 5 tegels op een rij leggen namelijk precies 4 meter in lengte. De vloertegels zijn er in prachtige steenstijlen. Zo heb je het stoere donkere antraciet, maar ook het lichtere en warmere beige. Er zijn ook wit stenen vloertegels die de kamer een erg chique en liefelijke look geven.  

Marmer  

Miljoenen jaren geleden zorgden veranderingen in temperatuur en bergopbouw ervoor dat kalksteen kristalliseerde, wat uiteindelijk veranderde in marmer. Door de jaren heen hebben klei, leem en zand de rots gekleurd tot de marmerlook die mensen zo aantrekt. De oude Grieken gebruikten ‘marmeros’ veel in hun paleizen en tempels, omdat zij de steen konden veroorloven. Om deze reden heeft marmer nog steeds een hele chique uitstraling. Als je marmer wil van natuursteen dan zal je een behoorlijk bedrag moeten betalen. Maar je kan ook voor de veel goedkopere marmerlook vloertegels van Ceramica Vloeren kiezen. Het ziet er precies hetzelfde uit en de tegels zijn beter te onderhouden omdat ze een beschermende glazuurlaag hebben. Marmeren natuursteentegels zijn erg poreus en moeten daardoor elk jaar onderhouden worden.  Met de tegels van Ceramica vloeren heb je daar dus geen last van.

Hout 

Mensen met een landelijke interieurstijl zullen erg verbaasd zijn over hoe goed de keramische tegels met houtlook lijken op een echte hardhouten vloer. Hierdoor kunnen ze profiteren van alle voordelen van keramische tegels maar toch ook genieten van de prachtige klassieke houtlook. Omdat keramische vloertegels goed warmte vasthouden is het erg voordelig om vloerverwarming aan te leggen. Op deze manier bieden vloertegels ook de warmte die hout geeft.  

Beton 

Keramische vloertegels met een betonlook zijn erg populair bij mensen met een industriële interieurstijl. Deze zien er erg ruig en stoer uit. Het bied zich uitstekend aan om hier een zacht, kleurrijk en warm tapijt op te leggen. Het tapijt zal nog beter opvallen omdat de kleur en textuur verschilt met de rest van de vloer. Dit zorgt voor een stijlvol effect in de woonkamer.  

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *