Relax

Vier verschillende soorten wandelstokken

Als u behoefte hebt aan stabiliteit onder het wandelen, kan een wandelstok daarbij helpen. Er zijn allemaal verschillende soorten wandelstokken verkrijgbaar. Zo is er voor iedere situatie een passende wandelstok. Wilt u de wandelstok meenemen? Kies dan een opbouwbare. Gebruikt u de wandelstok erg vaak? Ga dan voor een variant met een ergonomisch handvat. Of heeft u behoefte aan veel stabiliteit? Dan kan een driepoot een goede optie zijn. Bent u benieuwd naar deze varianten? Lees dan verder!

Ergonomisch handvat

Als u vaak een wandelstok gebruikt in het dagelijks leven dan is het belangrijk dat deze ergonomisch verantwoord is. Bij een standaard wandelstok kan het handvat gaan irriteren, omdat deze weinig grip heeft. Een wandelstok met ergonomisch handvat is ontworpen naar de vorm van uw hand en is voorzien van extra grip. Met dit handvat kunt u de hele dag wandelen, zonder last te krijgen van uw hand.

Opvouwbaar

Gaat u regelmatig weg met de auto? Dan is een opvouwbare wandelstok een goede optie. De wandelstok kan twee keer dubbel worden geklapt. Door dit kleine formaat kunt u de wandelstok makkelijk meenemen in uw handtas of als u op reis gaat. Als u soms gebruik maakt van een rolstoel, is de opvouwbare wandelstok ook erg handig. Als u behoefte hebt om een stukje te lopen, kunt u uit de rolstoel stappen en de wandelstok uitklappen.

Drie- en vierpoot

Als een wandelstok met een poot te weinig stabiliteit biedt, is een drie- of vierpoot een goede optie. Het voordeel is dat het gewicht beter wordt verdeeld en daardoor de kans op vallen wordt verminderd. Als u tijdens het wandelen moe bent geworden, kunt u gemakkelijk op de wandelstok leunen zonder dat deze omvalt.

Schokabsorberende dop

De laatste variant is een antislip schokabsorberende dop voor op de standaard wandelstok. Deze dop is speciaal ontwikkeld om schokken op te vangen, waardoor pijnklachten aan het lichaam voorkomen worden. Tussen de dop en de stok zit een flexibel tussenstuk. Dit tussenstuk zorgt ervoor dat de dop altijd op de grond blijft staan. Zelfs op een ongelijke ondergrond, zorgt deze voor stabiliteit.

Laat u adviseren

Wilt u meer weten over een van deze wandelstokken? Neem dan een kijkje op de website van Thuiszorgwinkel. Deze partij heeft een groot aanbod aan wandelstokken. Wilt u tips bij het kopen van een geschikte wandelstok? Neem dan contact op en laat u adviseren over de mogelijkheden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *