Tuin

Vier redenen om te kiezen voor een maatwerk schaduwdoek

In steeds meer tuinen in Nederland zien we ze terugkomen: een schaduwdoek op maat. Wij van ZONZ Sunsails begrijpen wel waarom. Een parasol staat altijd in de weg en is vaak niet bestendig tegen de wind. Maar toch wil je in de zomer op je terras kunnen zitten op een plek waar genoeg schaduw is. Maatwerk schaduwdoeken kunnen je een verkoelende schaduwplek geven die precies bij jouw situatie past. Doordat je kunt kiezen tussen verschillende doeksoorten, kleuren en vormen worden ze helemaal naar wens gemaakt. In dit artikel geven we jou vier redenen waarom je voor een schaduwdoek kunt kiezen.  

Je kunt meer tijd buiten besteden

De zomers in Nederland staan er om bekend dat ze wisselvallig zijn. Het ene moment is het buiten bewolkt en fris en het andere moment breekt de stralende zon weer door. Een schaduwdoek geeft je de mogelijkheid om snel te kunnen schakelen. Het doek is eenvoudig op iedere gewenste plek om te hangen, waardoor je snel kunt wisselen tussen zon en schaduw. Wil je ook tegen de regen beschermd zijn? Dan bestaan er ook waterdichte schaduwdoeken. Op deze manier kun je meer tijd in je tuin besteden, zonder constant je weer app op je telefoon in de gaten te hoeven houden. 

Creëer een schaduwrijke plek

Natuurlijk is de voornaamste functie van een schaduwdoek het bieden van schaduw. Het is een geweldige manier om meer comfort en verkoeling op een bepaalde plek in je tuin te creëren. Bevestig het doek bijvoorbeeld boven je terras. Zo kun je zorgeloos genieten van het lezen van een boek in de zomer. Een schaduwrijk terras is ook prettig bij een verjaardag of feest, zodat je gasten niet in de volle zon zitten. Het is bekend dat te veel zonlicht schadelijk kan zijn. Daarom zien we ook vaak dat een schaduwdoek gebruikt wordt boven de zandbak van de kinderen, zodat ze veilig buiten kunnen spelen.  

Decoreer je achtertuin

Naast de functionele functie van een schaduwdoek, heeft dit type zonwering ook een decoratieve functie. Een schaduwdoek is namelijk hip en trendy. Met een schaduwdoek op maat van ZONZ heb je ook nog het extra voordeel dat je zelf kunt kiezen uit de vorm en kleur. Zo kun je het schaduwdoek helemaal af laten stemmen op een kleur die past bij jouw tuinmeubilair. Bij het kiezen van de kleur kun je rekening houden met de hoeveelheid zonlicht die je door wilt laten. Hoe donkerder de kleur, des te meer schaduw. Daarom worden lichte kleuren vaak gebruikt wanneer het doek aan de woning gemonteerd wordt.

Makkelijk in onderhoud

In tegenstelling tot andere typen zonwering kan een schaduwdoek het hele jaar door buiten blijven hangen. Dit komt omdat het doek gemaakt is van een duurzaam materiaal en op een stevige manier bevestigd kan worden. Hierdoor kan een schaduwdoek met een storm niet scheuren of loskomen. Een waterdoorlatend schaduwdoek is gemakkelijk schoon te maken met behulp van warm water, een schoonmaakmiddel en een borstel. Wanneer er bijvoorbeeld vogelpoep op zit of modder dan laat je het eerst met wat sop inwerken. Vervolgens spuit je met een tuinslang de viezigheid er met gemak weer vanaf.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *