Interieur

Verduisterend, transparant of een lichtdoorlatend vouwgordijn

Het lijkt misschien simpel, het kiezen van een vouwgordijn, maar een vouwgordijn kopen doe je niet iedere dag. Om een goede aankoop te doen, heb je waarschijnlijk al een aantal websites of winkels bezocht. Je kunt alleen al kiezen uit veel verschillende kleuren maar de lichtdoorlaatbaarheid van het vouwgordijn heb je nog niet over nagedacht. Dan is dat misschien ook een goed begin! Door de juiste kleur, stof en het doel te kiezen, bepaal je hoeveel lichtinval en privacy er is in de ruimte. Hieronder leggen we uit wat het verschil is tussen de drie soorten zodat je beter een keuze kan maken. Lees snel verder! 

Verduisterend 

Een verduisterend vouwgordijn zegt het eigenlijk al: het verduistert de ruimte. Een verduisterend vouwgordijn laat dus helemaal geen licht door. Dit kan dé perfecte aankoop zijn voor slaapkamer raambekleding. Als je gaat slapen, maakt het de slaapkamer helemaal donker zodat je fijn in slaap kan vallen. Er komt geen licht naar binnen waar je wakker van kan worden. Sommige verduisterende vouwgordijnen hebben ook een dim-out voering. De voering zorgt voor verduistering in grotere mate en biedt volledige privacy. Ook dit kan erg handig zijn voor in de slaapkamer. 

Transparant 

Met een transparante stof voor vouwgordijnen kies je voor een doorkijk en filtering van het zonlicht. Door de weving, coating en stofdikte wordt het vouwgordijn zo transparant dat je er doorheen kan kijken. Ook filtert het zonlicht op een milde manier maar blokkeert het licht niet volledig. Een transparant vouwgordijn kan zorgen voor veel sfeer in je interieur. Een transparant vouwgordijn kan prachtig staan in lichte ruimtes als een erker of serre. 

Lichtdoorlatend 

Met lichtdoorlatend vouwgordijn kun je zonlicht filteren in grotere mate dan een transparant vouwgordijn. Er komt nog wel licht door de lichtdoorlatende stof maar je kunt wel genieten van meer privacy. Dit kan erg handig zijn als er fel zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt het vouwgordijn zelf bedienen en kiezen hoe je wilt dat hij hangt. Als je het gordijn helemaal omhoog doet, geniet je van het uitzicht buiten. Of je kan ervoor kiezen om het gordijn half omhoog te doen om zonlicht te blokkeren. Zo heb je nog wel een mooie lichtinval maar wordt fel zonlicht geblokkeerd. Er bestaan ook vouwgordijnen met een semi-transparante stof. Hierdoor kun je nog wel naar buiten kijken maar de stof is minder open waardoor het minder licht geeft dan een transparante stof. 

Vouwgordijn bestellen bij Raamdecoratie.com 

Bij Raamdecoratie.com heb je een breed assortiment vouwgordijnen. Er zijn veel verschillende stofsoorten, kleuren en het vouwgordijn wordt voor jou op maat gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor vouwgordijnen? Kijk dan snel op de website of neem contact op met één van de specialisten. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *