Bouwen & Verbouwen

To do’s voor een high-end woningrenovatie

Als je de middelen hebt om een ​​high-end renovatie van je huis uit te voeren, neem dan voldoende tijd om te dromen over de luxe die je zou kunnen opnemen. Je begint vervolgens met het prioriteren van je lijst met functies om te bepalen welke essentieel zijn voor de verbouwing. Natuurlijk zal ieders lijst anders zijn, op basis van levensstijl, gezinssituatie, interesses en budget.

Hier zijn enkele opties die op de meeste verlanglijsten verschijnen, en enkele extremere keuzes die niet voor iedereen zullen zijn.

1. Luxe master suite

Laten we beginnen met de hoofdslaapkamer en badkamer. Omdat je er zoveel tijd zult doorbrengen, zou je je er gelukkig, comfortabel en in de watten gelegd moeten voelen. De slaapkamer moet zorgvuldig geplaatste ramen hebben voor uitzicht en natuurlijk licht. Als je de ramen ook gaat vervangen, denk dan aan kunststof kozijnen, aangezien deze vele voordelen hebben en erg duurzaam zijn. Je luxe master suite heeft misschien zelfs wel een zithoek en mogelijk een ochtendbar. De beste ideeën voor het verbouwen van slaapkamers hebben een ruime inloopkast en kleedkamer en een spa-achtige badkamer waar je elke ochtend lekker in kunt wegdromen.

2.     Creatieve kinderkamer

Vader en moeder zijn niet de enigen die kunnen profiteren van een hoogwaardige renovatie van het huis. Kinderen vinden het heerlijk om kamers te hebben die leuk, uniek en super creatief zijn. Dat is een groot deel van een high-end verbouwing: maar je hoeft niet dezelfde dingen te doen als alle anderen. Met een beetje extra aandacht, planning en creativiteit kun je een slaapkamer creëren die je kinderen nooit zullen vergeten.

Inbouw stapelbed
Een voorbeeld van een kinderkamer die meer is dan een slaapkamer. Aan de ene kant van de kamer bouw je een stapelbed die lijkt op een boom. Kinderen klimmen in een “boom” om in bed te komen. Het slaapgedeelte heeft ook ingebouwde boekenplanken om ’s nachts alles wat je kind nodig heeft in de buurt op te bergen. Het gedeelte onder het bed kan worden afgesloten met gordijnen om een ​​aparte privéruimte te creëren om te lezen of om gewoon alleen te zijn.

Blackboard Wall
We hebben allemaal wel eens de tekenfilms gezien waarin kinderen in de problemen komen omdat ze op de muren tekenen. Wat als je de jonge kunstenaar in je familie echt zou kunnen aanmoedigen om op de muren van zijn of haar kamer te laten tekenen en te schrijven? Dit is een eenvoudige (en relatief goedkope) manier om de slaapkamer van je kind aan te passen. Ze mogen het naar wens ‘versieren’ (zorg ervoor dat er voldoende kleurig krijt bij zit). Een ander voordeel is dat je ’s nachts notities aan je kind kunt achterlaten die ze zullen begroeten als ze wakker worden. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van hoe je van een gewone kamer een heerlijke en leuke slaapkamer kunt maken die de fantasie van je kind volop prikkelt.

3.     Grote entree

Bezoekers van je huis moeten het gevoel hebben dat ze op een speciale plek zijn aangekomen als ze binnenlopen. Een indrukwekkende hal is ruim, heeft een gewelfd plafond en vaak is er een grote trap die naar de tweede verdieping leidt, als je die hebt. Huiseigenaren richten zich soms zozeer op uitstraling en woonruimte dat ze het belang van deze eerste indruk vergeten. Als je je huis binnenloopt, is het dan slecht verlicht? Vind je constant rommel in je hal terwijl je een aantrekkelijk ontwerp zou moeten zien? Het uitbreiden van je entree of het toevoegen van vensters kan een perfecte oplossing zijn.

4.     Eén niveau

Vaak vereist een verbouwing het toevoegen van ruimte op een tweede verdieping, maar dat hoeft niet. Een woning op één niveau heeft vele voordelen, waaronder onderhoudsgemak buiten, betere temperatuurregeling door het hele huis en het grootste pluspunt: geen trappen voor mensen met beperkte mobiliteit. Er zijn veel manieren waarop je een enkel niveau kunt uitbreiden, zelfs als je niet veel ruimte op je kavel hebt om uit te bouwen. Naast het vergroten van je buitenleefruimte, kun je overwegen om dakkapellen te plaatsen om een ​​steile dakhelling van binnen ruimer te maken. Mogelijk merkt je een groot verschil in de binnenruimte, zelfs als deze aan het plafond hangt.

5.     Buitenleven

Zelfs met de slechte weersomstandigheden in Nederland, is het mogelijk om een ​​buitenruimte te ontwerpen die zelfs in een bewolkt, regenachtig klimaat een genot kan zijn. Er is geen twijfel over mogelijk dat tijd buitenshuis doorbrengen goed voor je is, en een aangename, comfortabele ruimte waarin je dat kunt doen, is de kosten en moeite meer dan waard. Zorg er dus voor dat leefbare landschapsarchitectuur en buitenruimtes hoog op je lijst staan. Als je een relatief eenvoudige tuin hebt die voornamelijk uit gras bestaat, heb je misschien veel ruimte om creatief te worden. Je vraagt ​​je misschien af: verhoogt het toevoegen van een hek de waarde van onroerend goed? Ja, maar door andere dingen toe te voegen, zoals een buitenkeuken, kun je profiteren van betere weerdagen, met veel meer ruimte voor entertainment en een veel betere toename van de waarde van onroerend goed.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *