Bouwen & Verbouwen

Tips waarop je moet letten bij het kopen van een huishoudtrap

In ieder huishouden is wel een huishoudtrap of een keukentrap te vinden. Er zijn altijd plekken in huis waar je op een gegeven moment moet zijn, maar waar je niet bij kunt zonder trap. Denk hierbij bij aan het ramen zemen, een lampje vervangen, de afzuigkap schoonmaken of iets nodig hebben uit een hoog keukenkastje. Veel mensen gaan naar de winkel en kopen gewoon een trap. Hierbij enkele tips om de juiste trap te kopen.

Waar ga je de trap voor gebruiken

Bij het aanschaffen van een trap is het ook handig om vooraf te bedenken waarvoor je de trap gaat gebruiken. Wil je de trap gebruiken om alleen te stoffen in huis, of ook om de dakgoot leeg te maken? Moet dezelfde trap ook gebruikt worden om mee te schilderen? Wanneer dit het geval is dan heb je een trap nodig met bordes waar je de verfbak op kunt zetten.

Wat is het budget wat je er aan wilt uitgeven

Een trap kan erg in prijs verschillen. Zo heb je al een trap voor €25,-, maar je hebt ook een trap voor €90,-. Een huishoudtrap is van ander materiaal dan een professionele trap, zoals de DIRKS trappen van Klimexpert. Een huishoudtrap is dan ook niet voor professionele doeleinden te gebruiken.

Aantal keer dat je een trap gebruikt

Bedenk ook vooraf hoe vaak je denkt de huishoudtrap te gebruiken. Was je bijvoorbeeld iedere week de ramen of huur je ramenwassers in? Dit heeft te maken met het gewicht dat je kiest voor een trap. Hoe dikker het aluminium, hoe zwaarder de trap. Als je vaak de trap nodig hebt, dan heb je geen zin om iedere keer de zware trap tevoorschijn te halen.

De maat trap

Dit is erg belangrijk om over na te denken. Heb je bijvoorbeeld genoeg aan een klein opstapje of heb je meerdere treden nodig? Om bijvoorbeeld de dakgoot leeg te scheppen heb je vaak al meerdere treden nodig.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *