Wonen

Tips voor het kopen van een nieuwe douchekraan

Als u een nieuwe douchekraan gaat kopen voor een nieuwe of gerenoveerde badkamer, dan sta je voor een aantal opties. Ga je bijvoorbeeld een thermostatische mengkraan kopen of heb je toch liever een gewone douchemengkraan? Beide opties hebben voor- en nadelen. Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwe douchekraan. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Een geschikt ontwerp kiezen

Een douchekraan of badkraan kopen lijkt vooraf vaak een simpele klus, maar het is lastiger dan je denkt. Waarom? Je hebt eindeloos veel keuze als het gaat om designs. Dit geldt zowel voor reguliere douchemengkranen als voor thermostatische mengkranen. Naast de meest voorkomende douchekranen, namelijk de langwerpige en ronde modellen, vind je ook nog andere unieke designs. Denk bijvoorbeeld aan een vierkante kraan. Bekijk welk ontwerp het beste bij uw badkamer past.

Koop kraan in de juiste kleur

Vroeger waren het sanitair vaak zilver, maar tegenwoordig is het niet altijd standaard zilver. Het is mogelijk dat uw nieuwe of gerenoveerde badkamer om iets anders vraagt. De keuze voor matzwarte kranen is zeer modern, dus zeker het overwegen waard. Natuurlijk is de optie messing / chroom ook altijd een goede keuze.

Vermijd schommelingen in de watertemperatuur

Voor de een is het erg vervelend als de watertemperatuur fluctueert, voor de ander is het helemaal geen probleem. Het is allemaal heel persoonlijk. Als je graag een constante watertemperatuur wilt, dan is het aan te raden om een ​​kraan met thermostaat te kopen. Een reguliere kraan kan temperatuurschommelingen niet opvangen.

Als u op zoek bent naar een nieuwe douchekraan, dan is het belangrijk dat u eerst eens naar uw prioriteiten te kijken. Vind je het belangrijk dat de badkamer veilig is voor kinderen? Hecht u meer waarde aan optimaal gebruiksgemak of heeft u liever een badkamer met luxe functies? Wilt u een douchekraan kopen die zo onderhoudsvriendelijk mogelijk is? Als u de voorkeur geeft aan het laatste, is het de moeite waard om naar reguliere kranen te kijken. Deze zijn minder vatbaar voor kalkaanslag en zijn makkelijker schoon te houden. Als je op zoek bent naar een voordelige en kwalitatieve douchekraan, dan kun je het beste een douchekraan kopen van www.douche-concurrent.nl.  Een echte aanrader!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *