Interieur

Tips voor het kopen van een douchecabine

U wilt een douchecabine plaatsen in uw nieuwe badkamer. Maar wat voor douche moet het zijn? Hoe groot en met welke eigenschappen? Met deze vier tips koop je gegarandeerd de douchewand die het beste bij je past en geniet je er elke dag van.

Schuifdeuren of openslaande deuren.

Bij het renoveren van een badkamer zult u ongetwijfeld een probleem met de ruimte vinden. Je krijgt snel ruimte door te kiezen voor een douche of douchecabine met schuifdeur. U hoeft dus geen rekening te houden met de ruimte die vrij moet worden gelaten bij het openen en sluiten van een conventionele deur. Houd er rekening mee dat een schuifdeur vaak een kleinere opening heeft dan een gewone deur. Als het echter om dubbele schuifdeuren gaat, valt het mee. Bedenk ook wat voor jou belangrijk is: je kunt de ruimte die je nodig hebt ook gebruiken voor een toilet, bidet of extra grote wastafel.

Douchebak of douchecabine op de vloer.

Er zijn twee manieren om een ​​douchecabine te installeren: op de vloer of op een douchebak. Allereerst een kwestie van smaak: wat vind jij het lekkerst? Mensen die houden van het gemak van schoonmaken, kiezen eerder voor een douchebak. Dit stoot water- en zeepresten beter af dan bijvoorbeeld een tegelvloer. Bovendien is het qua installatie vaak eenvoudiger, omdat de cabine en douchebak volledig op elkaar zijn afgestemd en de onderdelen dus altijd matchen. Wil je de uitstraling van de vloer en wanden helemaal uitbreiden met een douche? Dan is het absoluut heerlijk om de douchecabine op de vloer te installeren. Houd er wel rekening mee dat je er voor moet zorgen dat het water in de goede richting stroomt, namelijk de vloerafvoer of douchegoot.

De grootte van de douchecabine.

De grootte van de kamer is van cruciaal belang bij het kiezen van een douchecabine, maar uw douchegewoonten en de grootte van uw gezin zijn ook belangrijk. Heeft u kleine kinderen die samen douchen? Ben je nog alleen of met z’n tweeën, maar wil je op termijn een gezin stichten? De douche kan dan het middelpunt van de badkamer worden en kan het beste worden gebruikt als uitgangspunt voor het inrichten van de rest van de badkamer. In een kleine woning of appartement zal de nadruk ongetwijfeld meer liggen op een effectieve indeling. In de meeste gevallen wordt de douchecabine in een hoek geplaatst omdat je daar de meeste bewegingsruimte hebt en dus de ruimte optimaal benut. Bepaal daarom de grootte van uw douche met name op basis van ruimte en gebruiksfactoren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *