Interieur

Tips voor een botanische inrichting

Een botanisch interieur betekent planten, veel planten. Groene planten worden in grote groepen bij elkaar gezet. Grote planten, kleine planten, op planken, op krukken, op een tafel of in een dressoir. Het effect van de planten is fantastisch. Het voegt leven en persoonlijkheid toe aan uw interieur. Elke ruimte is geschikt voor een botanische stijl, van de woonkamer tot de keuken en van de slaapkamer tot de badkamer. Een botanische stijl nodigt uit tot creativiteit en heeft een speels tintje. In het botanische interieur worden naast groene planten vooral lichte houtsoorten, natuurlijke materialen en diverse groentinten gebruikt.

Botanische verlichting

Als je helemaal tevreden bent met je plantencollectie, is het tijd om ervoor te zorgen dat ze ook ’s avonds mooi verlicht zijn. Tijd voor verlichting dus. Botanische interieurs vragen om verlichting die de sfeer versterken. Deze accenten leg je aan door te kiezen voor verlichting van natuurlijke materialen zoals hout of rotan, zoals een rotan hanglamp. Verlichting van organische vormen versterkt ook het gevoel van natuurlijkheid in het interieur. Voor meer rotan producten kun je een kijkje nemen bij Het Mandenhuys.

Planten ophangen

Een andere manier om een ​​botanisch ontwerp te maken, is door planten op te hangen. Heeft u een plek in uw huis die leeg lijkt? Door planten op verschillende niveaus te plaatsen, kun je met plezier de leegte vullen.

Er zijn veel verschillende harnassystemen. Heb je al een vrolijk interieur, kies dan voor een neutrale kleur. Als je dit nog niet hebt, dan zorgen felgekleurde ophangsystemen voor iets meer levendigheid.

Creëer een creatieve mix van hangplanten en planten op verschillende niveaus. Meng kleine en grote potten, spijker een paar planken aan de muur en hang wat planten op. Super gezellig!

Sierkussens

Een botanisch interieur creëer je eenvoudig en voordelig met een sierkussen of dekentje. Plaats tropische kussens op een neutrale, grijze of zwarte bank. Zo zien de groene kleuren van de kussens er levendiger uit.

Verander je huis in een warme jungle door een mix van grote en kleine planten in huis te plaatsen en op te hangen. Kies voor neutrale meubels en plaats er knusse sierkussens met bloemenprint op. Dit uitzicht werkt het beste in lichte, ruime kamers met grote ramen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *