Relax

Tips om jouw zwembad op te zetten!

De thermometer kan in Nederland in de heetste zomermaanden vrij hoog oplopen en er is op zulke momenten natuurlijk niets lekkerder dan een verkoelende duik. Bij Zwembadstore.com denken wij daar net zo over en denken we graag met je mee. Binnen ons assortiment vind je de beste, mooiste en luxste zwembadexemplaren om in je eigen tuin op te zetten; voor die verkoelende duik hoef je dus alleen maar je tuindeuren open te slaan en plonsen maar!  Echter gaat het opzetten van een zwembad soms niet zonder slag en stoot, het is dan ook van groot belang om dit met veel precisie te doen zodat schade wordt voorkomen. Wij geven je graag een aantal tips voor het opzetten van jouw Intex zwembad

Strakke ondergrond

Zorg er te allen tijde voor dat de ondergrond van jouw opgezette zwembad glad en strak is. Het liefst bepaal je het stukje grond met een waterpas, zodat je exact kan bekijken waar de grond 0 graden afwijking heeft; waterpas loopt dus. Bij het uitzoeken van het stuk grond voor de plaatsing van het zwembad is het verstandig er rekening mee te houden dat het zwembad waarschijnlijk wel een aantal weken zal staan. Plaats het zwembad dus zo dat het de komende tijd niet in de weg staat! 

Ruimte rond het zwembad vrij houden

Om het materiaal van het zwembad te beschermen is het van groot belang dat het zwembad zo wordt neergezet dat er rondom het zwembad één meter vrij is. Hiermee wordt voorkomen dat het zwembad per ongeluk scherpe voorwerpen raakt of dat er met voorwerpen langs het zwembad wordt geschraapt. Het zou immers zonde zijn als het zwembad juist in die ene hittegolf niet gebruikt kan worden omdat deze lek is! 

Watertekort

Als de klus geklaard is en het zwembad dan eindelijk gevuld mag worden met water, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het zwembad met voldoende water gevuld wordt. Wanneer dit niet gebeurt, kan het zijn dat het zwembad uit z’n vorm raakt en uiteindelijk misschien zelfs niet meer te gebruiken is; absoluut een domper voor het zwembadseizoen.  

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *