Bouwen & Verbouwen Interieur Wonen

Tips om je kamer gezelliger te maken

Er is een groot verschil tussen thuis zijn en je thuis voelen. Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat je je thuis voelt in je eigen huis. Dit doe je door je huis precies zo in te richten zoals jij dat leuk vindt. Maar soms mist er gewoon nog wat, net die kleine details waar niet iedereen gelijk aan denkt. Wil jij je huis wat opvrolijken of kan het juist wel een stukje rustiger allemaal? Hieronder vind je aantal tips om je huis wat gezelliger te maken. 

Planten

Je kamer kan heel gemakkelijk een andere sfeer krijgen door een aantal planten aan te schaffen. Planten kan je dan ook eigenlijk overal wel vinden, of je nou een plantje haalt bij de supermarkt of bij de bloemist. Je hebt dan ook superveel verschillende soorten planten. Voorbeelden van leuke planten voor in je huis zijn de pannenkoekenplant, een bonsaiboompje, een caladium of bijvoorbeeld een cactus. Een plant ziet er natuurlijk leuk uit, maar het is belangrijk dat deze ook mooi blijven. Iedere plant heeft zo zijn eigen verzorgingsmethode: houd hier rekening mee tijdens de aanschaf.. Zo heeft een cactus weinig water nodig, dit is dus handig voor als je er niet zoveel tijd aan wilt besteden.  

Raambekleding

Als je denkt aan het gezelliger maken van je huis dan denk je waarschijnlijk aan decoratiespullen zoals beeldjes, schilderijen en een gezellig vloerkleed. Maar wat dacht je van mooie raambekleding? Het is vaak niet het eerste waar je aan denkt maar het kan toch écht de sfeer bepalen in je huis. Zo is raamdecoratie ontzettend makkelijk te verkrijgen en maken ze de kamer helemaal af. Bovendien is er voor ieder raam wel een bijpassend gordijn te vinden: het kan zelfs op maat worden gemaakt, en zelfs voor de kunststofkozijn. Ook heb je ze in allerlei verschillende kleuren. Ga je voor een neutrale kleur zoals wit of grijs of ga je voor een vrolijk kleurtje? Zoek eens op ‘raamdecoratie kunststof kozijnen’ en ontdek welke stijl bij jou past. Bovendien zijn deze ontzettend makkelijk op te hangen met bijvoorbeeld een magneetstrip. Deze tip kan uiteraard ook gebruikt worden bij een draaikiepraam: zo is er voor ieder raam wel een geschikte oplossing te vinden, want raamdecoratie is nou eenmaal een musthave. Ben jij op zoek naar raamdecoratie voor een draaikiepraam? Zoek hiervoor op ‘raambekleding draaikiepraam’. 

Foto’s

Je ziet het wel vaker als je bij iemand naar binnen loopt: een grote familiefoto of een foto van de kinderen op de muur hangen. Maar hoe leuk is het als je je eigen fotomuur maakt? Met een aantal fotolijsten kan je je huis helemaal opvrolijken. Zo kan je een aantal fotolijsten verticaal ophangen terwijl je er ook een aantal horizontaal ophangt. Dit zijn de kleine details die je huis net wat kunstzinniger kunnen maken. Verder kan je er natuurlijk ook voor kiezen om verschillende kleuren lijsten op te hangen. Door middel van de foto’s maak je jouw huis helemaal jouw thuis.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *