Interieur

Tafelzeil vs tafelkleed, wat kies jij?

Ben je op zoek naar een tafelbedekking voor jouw tafel? Misschien omdat je je tafelblad wilt beschermen of misschien omdat je graag een leuk printje op je tafel wilt leggen. Er zijn meerdere redenen voor het gebruiken van een tafelkleed, óf een tafelzeil. Want welke keuze maak je daarin? Beide hebben zo hun voordelen. Hieronder vind je meer informatie over de verschillen tussen deze twee soorten tafelbedekking.


Tafelzeil


Een tafelzeil biedt optimale bescherming. Zoals de naam het al zegt is het gemaakt van zeil. Het betreft in de meeste gevallen PVC materiaal. Dit materiaal laat geen drinken of eten door. Je tafelblad is dus zeer goed beschermt. Ook krassen of beschadigingen maken amper kans wanneer je een tafelzeil op je tafel hebt liggen. Wordt er geknoeid aan tafel dan kun je het zeil vaak eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek. Hardnekkige kleurstoffen kun je niet altijd uit het zeil krijgen, maar een tafelzeil is altijd nog gemakkelijker (en voordeliger) te vervangen dan een compleet nieuw tafelblad!

Naast dat het goede bescherming biedt is het tafelzeil ook een leuke accessoire die je in huis haalt. Tafelzeil is verkrijgbaar met honderden verschillende printjes en kleuren. Wat je ook qua print zoekt, het bestaat! Voorheen was er weinig keuze wat betreft tafelzeil, er waren misschien zo’n tien printjes waar uit gekozen kon worden. Tegenwoordig is dat wel anders. Van marmerlook tot houtlook en van stippen tot bloemen, in álle soorten zijn ze te vinden. Je vindt dus vast en zeker wel een print die past bij jouw wensen!


Tafelkleed


Een tafelkleed is minder beschermend dan een tafelzeil. Omdat een tafelkleed vaak van textiel is gemaakt laat dit wel drinken of eten door. Valt er dus een glas rode wijn om op het tafelkleed dan trekt dit er vaak doorheen en raakt het dus ook het tafelblad. Hierdoor is het als bescherming minder geschikt, als decoratief item wordt het echter vaak als mooier dan een tafelzeil beschouwd. Het materiaal textiel is iets wat veel mensen mooier vinden dan het materiaal pvc. Het heeft een sfeervolle uitstraling en dat is natuurlijk ook belangrijk.

Wanneer je de keuze moet maken tussen een tafelzeil of een tafelkleed zal je moeten kijken naar wat voor jou het meest belangrijk is en wat jij persoonlijk mooi vindt. Je kunt de twee producten ook met elkaar combineren. Wanneer je de effectiviteit van een tafelzeil wilt hebben maar de uitstraling van een tafelkleed leg je onderop een zeil en daaroverheen een tafelzeil!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *