Geen categorie

Speelgoed om oneindig mee te spelen voor je kinderen

Er wordt mij altijd gevraagd wat onze meest gebruikte speelgoed stukken zijn in onze speelkamer en deze stukken zijn altijd in rotatie en zouden de basis zijn als u een verzameling kwalitatief hoogstaand speelgoed met een open einde wilt starten om uw kinderen nog vele jaren op te voeden.

Bij ons thuis hebben we een heel ‘less is more’-benadering als het gaat om speelgoed en met kwaliteitsspeelgoed dat open is, zijn er zoveel manieren waarop je dezelfde items op verschillende manieren kunt gebruiken, wat de schoonheid is van spelen met een open einde.

Wat ik zo leuk vind aan deze stukken is hoe goed ze met elkaar combineren, waarover je hieronder meer kunt lezen en overal vind je veel meer ideeën over hoe je ermee kunt spelen via links naar enkele van mijn andere blogs.

Hieronder enkele voorbeelden van speelgoed met een open einde:

Dierenfiguren

Dierenfiguren kunnen worden gebruikt voor rollenspel en ook in combinatie met blokken, flitskaarten, speeldeeg, boeken en magnetische tegels om dierenverblijven, boerderijen, bijpassende spellen enz. te maken.

Kinderen zullen genieten van praten en leren over de verschillende dieren, geluiden die ze maken, de manier waarop ze bewegen, waar ze wonen en nog veel meer tijdens het spelen!

Voertuigen en sporen

Auto’s, vrachtwagens, bussen en treinen zijn altijd favoriet bij veel kinderen, omdat ze zich ermee kunnen identificeren wanneer ze ze het alledaagse leven zien wanneer ze op pad zijn.

Wanneer ze hun spel toepassen op dingen die ze in het echte leven hebben gezien tijdens het rollenspel, is dat een groot deel van de reden waarom ze zoveel van ze houden. Onze meisjes houden ervan om wegen te bouwen met de Waytoplay-wegen, huizen te bouwen met hun blokken en de Grapat Nins als mensen te gebruiken.

Houten blokken

Een set blokken van goede kwaliteit is altijd een goed idee, omdat ze weer voor zoveel kunnen worden gebruikt – de mogelijkheden zijn echt eindeloos.

De bouwsets van de Grimm zijn een prachtige textuur om mee te bouwen. Ze zijn ondergedompeld in een kleurbeits op waterbasis, zodat ze nog steeds aanvoelen als natuurlijk hout en niet glad zijn, in tegenstelling tot sets die zijn geverfd met glanzende verven. Deze zijn glad voor kinderen om mee te bouwen en kunnen tot enige frustratie leiden.

 Magnetische tegels

Magnetische tegels zijn veruit een van de meest gebruikte items in onze speelkamer. Onze meisjes vinden het leuk om huizen te maken voor hun mensen, omheiningen voor de dieren, garages voor hun auto’s, bruggen, tunnels en nog veel meer. We praten ook over kleuren en reflecties met hen en kijken hoe de kleuren zich vermengen tegen het natuurlijke licht buiten of tegen een raam.

Terwijl ze hiermee spelen, ontwikkelen kinderen ook vaardigheden zoals hand-oogcoördinatie, kleuren, fijne motoriek, probleemoplossende vaardigheden en leerconcepten zoals oorzaak en gevolg.

Puzzels

Puzzels helpen kinderen bij het oplossen van problemen en ze vinden ook veel vreugde en voldoening wanneer ze een activiteit zoals een puzzel afmaken. We hebben altijd geweldige gesprekken wanneer we puzzelen en praten over de foto’s en wat ze doen. Ik merk ook dat ik de aandacht van mijn dochters langer kan vasthouden door om de beurt een stuk op zijn plaats te zetten.

Grimms regenboog en halve cirkels

Dit zouden onze favorieten moeten zijn uit het assortiment van Grimm en het zijn ook de stukken waarmee we onze collectie zijn begonnen en ik zou het niet veranderen. Deze twee stukken werken zo goed samen!

De Grimms regenboog heeft eindeloze stapelmogelijkheden en de halve cirkels voegen een extra dimensie toe aan het spel en bieden een solide basis wanneer het wordt gestapeld.

De regenboogbogen kunnen ook worden gebruikt als tunnels of bruggen in kleine wereldspelen en gestapeld met de halve cirkels maakt het een perfect huis.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *