Geen categorie

Slimmer dan je denkt

De hotste trend van de afgelopen jaren moet wel smart home zijn. Vele alledaagse producten die al in geen tijden meer veranderd waren kregen opeens een update. Smart home is voor bedrijven een kans om een uniek product op de markt te zetten. En voor de gewone man is het een kans om zijn huis om te toveren tot een futuristisch verblijf. In deze blog zal je lezen over hoe alle soorten raamdecoratie smart gemaakt is.  

Rolgordijn 

Ook het alom bekende rolgordijn is geautomatiseerd. Je kan ze wel naar boven en naar beneden halen maar er is altijd een complicatie. Bij de een moet je ze extra voorzichtig naar beneden halen, anders komt de hele rol naar beneden gezet. De ander kan maar op één specifieke manier omhoog. Gelukkig is de tijd van touwtjes voorbij. Tegenwoordig kan je met één druk op de knop alle rolgordijnen in je huis tegelijk neerlaten of omhoog doen. De knop kan je vinden op de wandschakelaar, de afstandsbediening en op je smartphone. Maar de echte future man geeft ’s werelds irritantste klusje natuurlijk uit handen met één commando via Google Assistant.  

Raamdecoratie  

Net als het rolgordijn zijn andere soorten raamdecoratie smart gemaakt. Zo heb je elektrische vouwgordijnen, elektrische jaloezieën en gordijnen die met een elektrisch aangedreven rails open en dicht gaan. Al deze raamdecoratie kan bediend worden met de Connexoon app. Dit kan zo ver gepersonaliseerd worden dat bijvoorbeeld om 8 uur ’s avonds automatisch alle gordijnen op de bovenverdieping voor 75% omlaag gaan. Zo heb je mate van privacy op elk moment van de dag. Kan raamdecoratie nog slimmer? Jazeker. Met een zonsensor op je dak stellen de elektrische jaloezieën zich automatisch af op de natuurlijke lichtval. Wanneer op een warme dag het licht te veel naar binnen schijnt zullen de lamellen zich sluiten zodat jij kan thuiskomen in een koel huis.  

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *