Tuin

Slimme manieren om schaduw naar uw tuin te brengen

De zon breekt steeds meer door. In de tuin hoeft u niet alleen maar te genieten van de zon. Soms is het fijn om te ontspannen op een schaduwrijke plek, beschut tegen de harde zonnestralen. Er zijn veel manieren om schaduw te brengen in een tuin. U kunt een nieuwe vrijstaande structuur bouwen of een bestaande patio of pergola verbeteren door een schaduwscherm toe te voegen. Veel van dergelijke schermen zijn gemaakt van stof of canvas, maar zelfs materialen zoals roosters en bamboe zijn populaire opties die subtiel gevlekt licht op de buitenruimte onder of achter werpen. Het beste van alles is dat u geen aannemer hoeft in te schakelen; de meeste van deze projecten zijn eenvoudig genoeg voor de gemiddelde huiseigenaar om gemakkelijk en snel te voltooien, vaak binnen een weekend. Dus bekijk onze galerij om een ​​selectie van tuinverbeteringen te zien die je in de schaduw hebt gemaakt.

Schaduwdoeken

Een schaduwdoek is een van de gemakkelijkste doe-het-zelf middelen die u kunt maken. Het enige dat nodig is, is een driehoekig gesneden stuk stof met ogen die in de hoeken zijn geponst. Gebruik sterk touw of touw om de schaduw aan palen, de zijkant van het huis of nabijgelegen bomen te bevestigen. U kunt zoveel mogelijk schaduwdoeken als u wilt bevestigen in de tuin.

Stukje paradijs

Voeg een beetje eiland flair toe aan je achtertuin met een tiki rieten dak. De tropische luifel zorgt voor een vakantiegevoel vanuit uw achterdeur.

Intrekbare luifels

Gemotoriseerde intrekbare luifels zijn prijzig. Kies voor een scherm dat u gemakkelijk zelf kunt aanpassen in plaats van te genieten van deze voorziening.

Perfecte pergola

Een klassieke pergola houdt de dingen schaduwrijk zonder de zon volledig te blokkeren. De dunne houten leien laten de stralen door, zodat je de warmte van de zon voelt zonder dat hij op je valt.

Heerlijk roosterlicht

Een roosterkap met groene wijnstokken is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Je krijgt de schaduw die je zoekt met de toegevoegde bonus van levendig groen rondom.

Gedeeltelijke pergola

Alleen omdat u wat schaduw zoekt in uw achtertuin, wil nog niet zeggen dat u uw hele terras overdekt wilt hebben. Dit doe-het-zelf van The Created Home schaduwt op slechts een hoek van de tuin of patio en creëert een romantische setting voor wat sfeerverlichting – en het is budgetvriendelijk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *