Bouwen & Verbouwen Interieur Wonen

Slim schakelmateriaal

Vroeger was schakelmateriaal simpelweg een stopcontact of lichtknopje aan de muur. Tegenwoordig bedienen steeds meer mensen verlichting en andere elektrische toepassingen in huis met een domotica systeem. Hierdoor kunnen we het licht aanzetten of gordijnen sluiten met onze app op de smartphone of zelfs met onze stem. Het lijkt wel alsof ons inbouwschakelmateriaal obsoleet is geworden? Niks is echter minder waar! Schakelmateriaal innoveert gewoon mee, waardoor je naast je telefoon, altijd nog een traditionele wandschakelaar of dimmer kunt blijven gebruiken voor jouw smart producten. Draadloos schakelen is de toekomst. 

Draadloze wandschakelaars

Sluit jouw smartlampen aan op een draadloze wandschakelaar. Deze draadloze wandschakelaars werken vaak met een klein batterijtje die lang meegaat of met kinetische energie, waardoor ze helemaal geen onderhoud nodig hebben. Je kan de draadloze wandschakelaars op jouw nachtkastje leggen en zo als afstandsbediening gebruiken, maar ook met dubbelzijdig tape aan de muur hangen. Het voordeel van draadloze wandschakelaars is dat deze niet ingebouwd hoeven te worden, waardoor je hem ook op onconventionele oppervlaktes kunt bevestigen zoals een glazen wanden of kunststof koelkasten. Er zijn verschillende merken die draadloze schakelaars produceren en deze werken verschillend. Zo werken de EcoDim Smart draadloze schakelaars met Zigbee en de Eaton Moeller xComfort Go Wireless pakketten werken met een inbouwactor.

De bekendste draadloze wandschakelaars zijn die van Friends of Hue schakelaars. Deze schakelaars zijn ontwikkeld door bekende schakelmateriaalmerken zoals Busch-Jaeger, Niko en Gira, speciaal voor het bedienen van jouw Philips Hue lampen. Achter de knoppen kan je bepaalde verlichtingsscènes instellen, waardoor je meteen als je op de knop drukt de juiste ambiance creëert. 

EcoDim slimme dimmers achter jouw bestaande schakelmateriaal

Wil jij van jouw bestaande schakelmateriaal slim schakelmateriaal maken? Dat kan door er een slimme dimmer of schakelaar achter het afdekmateriaal te zetten. EcoDim biedt slimme dimmers waarmee je jouw ‘domme’ lampen slim maakt. De slimme dimmers werken met Zigbee of Z-Wave, waardoor je ze kan inladen in bijna alle populaire domotica systemen waaronder Homey, Philips Hue of Google Home. Al het veelgebruikte schakelmateriaal kan gecombineerd worden met de slimme dimmers, waardoor jouw bestaande schakelaar er waarschijnlijk ook gewoon op kan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *