Bouwen & Verbouwen Wonen

Sfeervolle badkamer? Lees dan deze tips

De badkamer is een plek waar je je kan ontspannen en écht even dat momentje voor jezelf hebt. Is jouw badkamer vaak een rommeltje of echt toe aan een make-over? Lees dan snel deze tips, en maak jouw badkamer binnen no time sfeervol.

1. Juiste verlichting

Licht is een van de beste manieren om meer sfeer aan te brengen in jouw badkamer. Je kan kiezen voor een grote plafondlamp, maar deze is vooral functioneel. Wanneer je voor wat subtieler licht kiest, zoals kleine spotjes of een klein spiegellamp, creëer je gelijk meer sfeer. Zorg er daarnaast voor dat je alle lampjes in jouw badkamer kan dimmen. Zo’n dimmer maakt namelijk de ruimte gelijk minder kil en een stuk gezelliger. 

2. Accessoires

Wanneer je je badkamer sfeervoller wil maken, is het een goed idee om leuke accessoires toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een kraan, badmat, zeeppompje, mand om je handdoeken in op te bergen, en een handdoekenrek. 

Zorg er wel voor dat je niet té veel accessoires gebruikt en dat deze accessoires bij elkaar passen. Ga dus niet voor een donkerbruine mand, als je al een stijlvolle zwarte doucheset of zwarte kraan in je badkamer hebt hangen. Je kan er dan beter voor kiezen om het contrast op te zoeken, door een witte mand te gebruiken. Wil je jouw badkamer echt helemaal afmaken? Koop dan een paar leuke plantjes. Zo haal je de natuur terug in jouw badkamer: meer ontspannen kan bijna niet.

3. Warme kleuren

Warme kleuren zorgen voor sfeer, ook in jouw badkamer. Je zou bijvoorbeeld de muren kunnen verven in een warme, sfeervolle kleur, zoals terracotta. Let er hierbij wel op dat je de rest van de badkamer dan niet met allemaal andere kleuren aankleed, dan creëer je al snel een onrustige sfeer. Wanneer je er voor kiest om een muur te verven, gebruik dan voor de accessoires basic kleuren, zoals grijs, wit of zwart. Liever geen kleur op de muur? Kleed jouw badkamer dan aan met accessoires in dezelfde, warme kleur. Zo creëer je balans en voldoende rust in jouw badkamer.

Hopelijk helpen deze tips om jouw badkamer een stuk sfeervoller te maken. Wie weet zit jij binnen de kortste keren te ontspannen in jouw nieuwe badkamer!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *