Interieur Wonen

Salon inspiratie voor een warm en modern interieur

Ben je van plan om je woonkamer op te knappen dan is het altijd mogelijk om de laatste woontrends te volgen. Het is tegenwoordig bijvoorbeeld een trend om een modern interieur te combineren met een warme uitstraling. Dat is onder meer mogelijk door met de vloer en type meubels rekening te houden. Hoekbanken voorzien bijvoorbeeld in knusheid en gezelligheid, zorgen voor een warme sfeer en zijn in moderne designs verkrijgbaar.

Hoekbank voor knusse plek in de salon
De salon of woonkamer is een ruimte, waarin je doorgaans veel tijd doorbrengt. De ene keer alleen of met andere gezinsleden en een andere keer met visite. In praktisch opzicht biedt een hoekbank het voordeel dat er meerdere zitplaatsen zijn. De vormgeving van een hoekbank voorziet in een knus karakter en dat is extra te benadrukken door er meerdere kussens op te plaatsen. De warme sfeer is te combineren met een moderne look door een hoekbank met een strak design aan te schaffen.

Vloerkleed op de vloer
Een modern interieur is doorgaans voorzien van een strakke vloer, zoals een gietvloer of pvc of woonbeton. Ook laminaat is als een strakke en moderne vloer te zien. In een grote woonkamer is het ideaal om een vloerkleed voor een hoekbank te leggen. Dat zorgt namelijk voor een warme sfeer. Bovendien heb je het voordeel dat als je niet op de hoekbank ligt te relaxen, maar op de bank zit met de voeten op de vloer dat je geen kouden voeten krijgt.

Planten in de woonkamer
Een modern interieur blinkt doorgaans niet uit in de aanwezigheid van tierelantijntjes, maar dat biedt wel alle ruimte om planten neer te zetten. Planten passen perfect in een modern interieur en voorzien de ruimte van een natuurlijke look. Als er planten in je interieur staan dan voorzien deze in een warme uitstraling. Dat is te danken aan het natuurlijk karakter van planten. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om één grote kamerplant naast je hoekbank te zetten of meerdere kleine planten te combineren.

Warme kleur op de wanden
Is het interieur in de woonkamer voorzien van meubels met een strak design en vlakke vloer dan past een warme kleur op de wanden daar perfect bij. Een warme kleur zorgt voor sfeer in de salon en er zijn natuurlijk allerlei kleuren om uit te kiezen. Zo is de keuze voor een kleur op de wanden af te stemmen op de kleur van je vloer, hoekbank en andere meubels.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *