Tuin

Robotmaaiers – Smart Home, Smart gazon

Robotmaaiers zullen het kenmerk zijn van de 21e eeuw, met technologie waarmee drukke verkopers en huiseigenaren een hands-off benadering hebben van gazononderhoud. Dankzij robotmaaiers breidt het slimme huis zich nu uit tot het slimme gazon. Het Outdoor Power Equipment Institute (OPEI) heeft onlangs de allereerste industriestandaard voor robotmaaiers aangekondigd, waardoor fabrikanten de deur kunnen openen om de consument nog meer producten, innovaties en keuzes aan te bieden.

Onderhoud is eenvoudig. Robotmaaiers zijn onderhoudsarme machines omdat er geen bougies hoeven te worden vervangen of gas of olie moet worden bijgevuld. De meeste fabrikanten raden aan om de messen eenmaal per jaar te vervangen om optimale prestaties te garanderen.

Hoe het werkt. Een robotmaaier heeft doorgaans drie componenten: de maaier zelf, een laad- / dockingstation en een begrenzingskabel waarmee de maaier weet waar de randen van uw gazon zijn. Het instellen van de begrenzingslus is misschien wel de meest tijdrovende installatiestap, hoewel sommige fabrikanten draadloze begrenzingssystemen aanbieden.

Meer vrije tijd. Zodra een robotmaaier is ingesteld, is uw werk klaar. Hij maait op een gepland tijdstip op de vastgestelde hoogte en keert terug naar het dockingstation wanneer zijn werk klaar is of de batterij bijna leeg is (denk bijvoorbeeld aan een Gardena smart robotmaaier voor het gazon). Net als een slim apparaat in huis, kunnen robotmaaiers via een mobiele app op een smartphone worden bediend. Voor actieve verkopers betekent dit dat hun gazon 24/7 klaar is voor vertoning, zelfs als ze niet thuis zijn om de klus te klaren.

Veiligheidsvoorzieningen. De maaiers zijn ontworpen om te stoppen met maaien en van richting te veranderen als ze een voorwerp tegenkomen. Bovendien stopt het mes automatisch met draaien als de machine per ongeluk omvalt of wordt opgepakt. Sommige modellen hebben zelfs een ingebouwde diefstalbeveiliging die uw robotmaaier veilig houdt. Zelfs met alle ingebouwde veiligheidsvoorzieningen, zoals bij alle elektrische buitenapparatuur, is het belangrijk om kinderen en huisdieren binnen te houden tijdens het bedienen van de machine.

Gazons zijn gezond en groen. Robotmaaiers werken constant, dus gazons worden regelmatig “geschoren” – een zachte manier om gras te maaien die zorgt voor een gezond, mooi gazon dat ongetwijfeld aantrekkelijker zal zijn voor stoepranden. Het kleine maaisel wordt teruggevoerd naar de grond, waardoor natuurlijke voeding ontstaat voor een gezond en groen gazon.

De keuze is aan jou. Consumenten hebben tegenwoordig meer dan ooit meer keuzes in hun elektrische apparatuur voor buitenshuis – van de slimme technologie├źn die we al noemden tot verschillende stroombronnen. Dat betekent dat huiseigenaren de apparatuur kunnen kiezen die het beste bij hun capaciteiten en de klus past, aangedreven door een breed scala aan bronnen. Er zijn grote innovaties op het gebied van batterij- en elektrische apparatuur, propaan, zonne-energie, hybriden en effici├źntere benzine-aangedreven apparatuur.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *