Interieur

Richting het voorjaar met een mooie palm!

De kerstboom is al een tijdje de deur uit. Dat betekent dat er weer ruimte is voor wat nieuw groens! De ene vindt dat het voorjaar niet gauw genoeg kan komen, terwijl de ander het liefst nog een goede sneeuwbui ziet. Hoor jij bij de groep die het liefst het hele jaar door de zomer in huis heeft? Dan is een zomerse palm iets voor jou! Benieuwd hoe je de zomer in huis haalt? Je leest het in deze blog!

De Kentia palm


Zomer staat voor veel mensen gelijk aan palmbomen. Het beeld van witte stranden, een blauwe zee en relaxen onder de palmboom is in veel gevallen het ideaalbeeld van de zomer. Een wit strand en een blauwe zee kun je niet zomaar in huis halen, maar een palm wél! De Kentia palm is vaak te vinden aan het strand en geeft daarom het ultieme zomerse gevoel. De Kentia palm is in de natuur erg groot, maar zo groot wordt hij in huis gelukkig niet. Deze kamerplant kan uitgroeien tot 175 cm en is daarom een echte eyecatcher. 

Op het gebied van verzorging is de Kentia palm snel tevreden. Daarnaast zorgt deze kamerplant ook nog eens voor een schonere lucht. Deze verschoonde lucht werkt stressverlagend en verhoogt de productiviteit. Eens per week een beetje water en geen direct zonlicht is voor de Kentia palm al voldoende. Ook voor de niet-zo-plantenexperts onder ons is deze plant ideaal! Heb je je best gedaan voor een goede verzorging, maar zie je toch bruine bladeren? Zet de plant dan op een andere plek neer. Waarschijnlijk heeft de plant dan namelijk te veel direct zonlicht gekregen en staat hij beter op een plek met minder zonlicht. 

Amaryllis


Misschien heb je ze wel in de winkels zien liggen; de Amaryllis. Deze opvallende plant bloeit tijdens de wintermaanden en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. In februari en maart kun je dus nog plezier hebben van een bloeiende Amaryllis. De Amaryllisbol kan op verschillende manieren gebruikt worden. De bol kan in de grond geplaatst worden, maar groeit ook in een vaas op een laagje mos. Er groeit uiteindelijk een steel met een prachtige bloem uit de bol en deze bloem geeft gelijk een zomers tintje aan uw interieur. Daarnaast heeft de Amaryllis een subtropische afkomst, waardoor hij goed tegen direct zonlicht kan!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *