Wonen

Richt je woonkamer leuk in

Wanneer u een grote woonkamer hebt, kan deze al snel minder gezellig lijken en krijg je ze niet vol. Anderzijds kan het snel druk en slordig lijken als je er niet op let. Maar als je heel jong bent, kun je je snel gefrustreerd en hulpeloos voelen. Hier hebben we wat informatie zodat je een mooie, rustige, warme kamer kunt hebben.

Stel scheiding in

Dit kan in tegenspraak zijn met de grootte van de woonkamer die u wilt benadrukken, maar het kan veel licht geven om verschillende “ruimtes” te creëren. Hiervoor kun je alles gebruiken. Met een tapijt, bank of tv teken je lijnen in een ruimte die als rode draad kan worden gebruikt voor alle andere meubels die je wilt verpletteren. Zie ze als transparante muren die je kunt verplaatsen.

Zorg voor een mooi geheel

Zorg ervoor dat de kamer in goede staat is om de grote kamer niet te onderbreken. De volgende items verschijnen en trekken onmiddellijk uw aandacht wanneer u de kamer binnenkomt. Een sfeerlichtje is bijvoorbeeld goed voor op een donkere avond. Een groot scherm, een kleurenpalet of een goed gevulde bibliotheek vullen de ruimte dan weer op een leuke manier. Dit creëert een alternatieve waarde en is de moeite waard. Er is meer mogelijk, maar pas op dat u het niet te druk maakt.

Probeer van de muren weg te blijven

Wanneer je de meubels aan de muur plaatst in een grote ruimte kan de kamer al snel leeg lijken. Je gebruikt het formaat niet en het midden van de kamer stijgt snel, wat geweldig zou moeten zijn. Gebruik je het midden van de kamer als uitgangspunt, dan heeft de woonkamer een groter volume. U hoeft niet bij de muren vandaan te blijven, maar probeer de bank bijvoorbeeld een halve meter van de muur te verplaatsen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Kijk ook goed naar welke kleur verf je gebruikt. Wanneer je de kamer volledig in het wit schildert zal deze bijvoorbeeld nog groter en ruimer ogen dan wanneer je een muur in het zwart doet.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *