Wonen

Relaxed wonen met deze woonverzekeringen

Als je thuis zit, kijk eens om je heen. Dit is jouw huis. Misschien heb je wel een deel verbouwt of ben je daar mee bezig. Misschien heb je uren werk gehad aan het verven van die zuigende muren of heb je heel hard gewerkt om zelf je keuken te installeren. Misschien heb je alleen wat leuke dingen en meubels uitgekozen. Wat het ook is, je hebt een lekker plekje gecreëerd en fijne spullen om je heen verzameld. Door deze te verzekeren kun je hier relaxed van blijven genieten.

Opstal- of inboedelverzekering

Wat betreft het verzekeren van je huis en spullen zijn er een paar opties voor verzekeringen. Een opstalverzekering of een inboedelverzekering. Het verschil tussen deze twee is eigenlijk heel simpel. Een inboedelverzekering verzekert alleen alle spullen ín huis, maar niet wat er vast zit aan het huis. Als er dus brand uitbreekt in de keuken is wel je bestek en je koffiezetapparaat verzekert, maar niet het keukenblok en je natuurstenen keukenblad. Een opstalverzekering verzekert zowel alle spullen in je huis áls alles wat eraan vastzit. In dit geval zou ook het keukenblok meeverzekerd zijn in het geval van brand. 

Bij beide deze verzekeringen ben je vaak verzekert tegen zaken als brand en stormschade en diefstal. Als iemand bij je inbreekt door een ruit in te slaan en je tv mee te nemen ben je in het geval van een inboedelverzekering dus alleen verzekert voor je tv en niet voor de ruit. Bij een opstalverzekering ben je in dit geval verzekert voor beide. Veel redenen dus om voor een opstalverzekering te kiezen als je een eigen huis hebt.

Aansprakelijkheidsverzekering

Wist je dat jouw huis anderen schade kan opleveren. Dit kan je ook veel geld kosten. Deze schade kan van een simpel deukje in iemands auto oplopen tot serieuze gezondheidsschade. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan wanneer er een dakpan van je huis af vliegt tijdens een storm. Een best veel voorkomende situatie in Nederland. Voor dit soort schade ben jij eigenlijk aansprakelijk. Maar ook hier kun je je voor verzekeren zodat deze schade gedekt wordt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *