Wonen

Overbieden op een huis, maar dan correct!

Overbieden huis betekent een hoger bod uitbrengen dan de vraagprijs. Hoger bieden op een woning kan maar u moet wel de volgende zaken goed weten anders wordt het een mislukking wat u veel geld kan kosten.

  • Hoeveel overwaarde heb ik zelf?
  • Hoeveel spaargeld heb ik op de bank?
  • Wat is de woningwaarde aan te kopen huis?
  • Wat wil de verkopend makelaar eigenlijk?

Overbieden na juiste inventarisatie

Slim overbieden heeft helemaal niets te maken met het hoogste bod bieden. Wij hebben al heel vaak meegemaakt dat de voorwaarden er omheen en de duidelijke uitleg hoe wij het gaan financieren de doorslaggevend was. 

Aan wie zou u het liefste uw eigen woning verkopen? Aan iemand die een hoge hypotheek nodig heeft om uw huis te kunnen kopen of aan iemand die een lagere hypotheek nodig heeft omdat hij zelf overwaarde heeft en eigen geld?

Heeft u geen overwaarde of spaargeld? Weet dat een huis kopen met ouders tot 4 personen mogelijk is. Samen hoger inkomen.

Laag financieringsvoorbehoud en overbieden is doorslaggevend

Hoe minder geld u van de bank nodig heeft en na een hoger bod des te meer kans u heeft dat u eigenaar wordt. De grootste fout die kopers maken is het volgende.

Bod € 400.000 onder voorbehoud van financiering

U kan bieden wat u wil in 2021 maar het zal u niet lukken om zo te bieden. U doet een bod van € 400.000,- maar u vergeet te vertellen welk bedrag aan financieringsvoorbehoud het moet zijn.

Voorbeeld overbieden en voorbehoud financiering

U heeft zelf € 75.000,- spaargeld of overwaarde wat u eigenlijk wil gebruiken met overbieden. U ziet een huis te koop staan voor € 500.000,- k.k.  Hoe gaat u nu te werk?

Stel nu dat wij hebben uitgezocht dat de verkoper voor een veilige verkoop wil gaan, dus verkopen met zekerheid. U kan dan het volgende verhoogde bod uitbrengen. Bod € 535.000,- k.k. onder voorbehoud van financiering van € 460.000,- .

Wat geeft u hiermee aan?

U geeft aan dat u deze € 75.000,- aan spaargeld  op 2 manieren gaat gebruiken.

  1. Om € 35.000,- hoger te bieden
  2. Om € 40.000,- lager hypotheek aan te vragen dan het bod.

Dat laatste is niet alleen voor u fijn maar ook fijn voor de verkoper om te weten. Omdat u minder gaat financieren dan de vraagprijs is het veilig kopen. Want stel dat de taxatie tegenvalt dan heeft u nog meer eigen geld nodig. U heeft nu een marge opgebouwd. Door expliciet te vermelden: voorbehoud financiering € 460.000,- haalt u m binnen. Let op dat dit ook vermeld wordt in de koopakte. Vraag LexWonen!

Slim hoger bieden op een huis 

Als u alles weet over de klant en alles weet over uw eigen situatie pas dan kan u slim hoger bieden met de juiste voorwaarden. Heeft u over bepaalde zaken nog geen duidelijkheid dan niet bieden op een huis. 

Overbieden huis met Lex Wonen

LexWonen helpt u met overbieden op een huis, de koopakte, taxatierapport en de notaris. Door juiste inventarisatie en onderzoek kan u correct overbieden op een huis.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *