Wonen

Oorzaken van vocht in huis

Vocht in huis kan betekenen dat er iets mis is met je ventilatie. Vochtigheid heeft ook te maken met de luchtvochtigheid in je woning. Je zult natte plekken op je muren en plafonds opmerken die op schimmel kunnen lijken. Er zijn verschillende redenen waarom je dat vocht in huis haalt. Als je hier bent om te weten waarom je op de juiste pagina bent beland.

Symptomen van extra vocht

Misschien wil je kennis nemen van deze symptomen, zodat je het vocht in je huis onder controle kunt houden. Het eerste symptoom is de condensatie op je ramen in de winter. De volgende is overmatige meeldauw die je in je badkamer kunt vinden. De derde is schimmelvorming op je binnen oppervlakken. Het kan in je kast, badkamer of keuken zijn. Het vierde systeem is het barsten of afbladderen van je interieurverf. Ten slotte is er overmatig stof, wat kan leiden tot stofallergie├źn. Afgezien daarvan zijn er ook binnen activiteiten die vocht in je huis kunnen veroorzaken. Deze omvatten je planten en luchtbevochtigers. Daarnaast is er opgeslagen brandhout en sanitaire lekken. Andere oorzaken zijn gastoestellen en vochtige grond in je kelder.

Wat is relatieve vochtigheid?

De term relatieve vochtigheid verwijst naar de hoeveelheid vocht in de lucht bij een bepaalde temperatuur. Houd je de relatieve luchtvochtigheid lager, dan hoef je je geen zorgen te maken over vochtproblemen. Nu ontstaat er vocht doordat de relatieve luchtvochtigheid in je kamer 50% boven is. Vocht kan zowel binnen als buiten je muren voorkomen. In koude maanden moet je een lagere relatieve luchtvochtigheid in huis hebben. Als je het niet hebt gedaan, is de kans groot dat je eigendom wordt beschadigd. Daarnaast kun je door het teveel aan vocht in huis ook allergie├źn krijgen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *