Interieur Wonen

Modern klassieke vloeren

Houten vloeren zijn nooit helemaal uit de mode geweest, maar in het afgelopen decennia mag je toch echt wel spreken van een opleving wat betreft populariteit. Zowel de bezitters van een eigen woning als huurders willen graag een houten vloer in hun woning. Logisch, want zo’n vloer past bij elk interieur. Huurders kunnen dan het beste kiezen voor lamelparket, want dat kan bij een eventuele verhuizing worden meegenomen. Een massief houten visgraat vloer wordt vastgespijkerd in de woning. Die komt dus permanent in de woning te liggen. Als je zo’n vloer verwijdert raakt het hout beschadigd. Zo’n vloer kun je dus het beste laten liggen.

Specialistisch werk

Het leggen van een traditionele houten vloer in een patroon is een arbeidsintensieve klus, waar veel vakkennis voor nodig is. Anders dan een lamel vloer kun je die het beste laten leggen door vakmensen. Zij zijn ervaren in het op de juiste wijze afmeten van de stroken en het naadloos spijkeren in een visgraat motief op de ondervloer. Het resultaat is een prachtige vlakke vloer, waarin geen naad te ontdekken is. Als de vloer goed wordt onderhouden kan die vele tientallen jaren meegaan. Hij moet dan wel met zekere regelmaat worden geschuurd en gelakt.

Alleen natuurlijke materialen

Wie op zoek is naar een klassieke vloer van natuurlijke materialen kan daarvoor terecht bij Natuurlijk Hout. Dat is een gespecialiseerd bedrijf uit Harderwijk, dat in heel Nederland de beste vloeren legt. Er kan worden gekozen uit lamelparket, massieve parketvloeren en kurkvloeren, maar ook een moderne PVC-vloer zit in het assortiment. Alle vloeren worden afgestemd op de persoonlijke wensen. Als dat nodig is worden er speciale maatregelen genomen om de vloer geschikt te maken voor vloerverwarming en -koeling. Uiteraard kun je bij Natuurlijk Hout ook je vloeren periodiek laten schuren en lakken. Na zo’n behandeling ziet de vloer er weer als nieuw uit.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *