Meer ruimte binnen én buiten!
Tuin Wonen

Meer ruimte binnen én buiten!

Twijfel je wel eens over uitbreiding van het huis? Een aanbouw, omdat je eigenlijk wat ruimte tekortkomt binnen. Maar dat neemt dan weer weg van de tuin. In de winter lijkt die uitbouw steeds een beter idee. Wanneer hebben we nou eigenlijk goed weer in Nederland? Maar als de lente om de hoek komt moet je er niet aan denken om jouw tuintje een kop kleiner te maken. Wat nou als hier een perfecte oplossing voor is?

De perfecte middenweg

De oplossing voor dit dilemma is een goede, kwalitatieve overkapping met glazen schuifdeuren aan zo veel mogelijk kanten en een glazen dak. Op deze manier creëer je een extra binnen ruimte wanneer je alles dichtschuift. Maar wanneer je alles openschuift heb je gewoon een fijne overkapping in de tuin. Zo kun je de ruimte als binnenruimte én als buitenruimte gebruiken.

Extra binnenruimte

Zoals benoemd kun je een goede, kwalitatieve glazen overkapping goed gebruiken als binnenruimte. Zulke overkappingen komen vaak met extra upgrades en gadgets om de ruimte nog meer te optimaliseren. Zo kun je veranda zonwering toevoegen aan het glazen plafond om de zon tegen te houden als je in deze ruimte zit te werken en je scherm niet goed kunt zien. Daarnaast kun je extra tochtrips toevoegen om de ruimte nog meer te isoleren en er nog meer een volwaardige binnenruimte van te maken.

Geen tuin verliezen

Als je zo veel mogelijk schuifdeuren aan de zijdes plaatste kun je de hele ruimte opengooien tot een overkapping. Met de zonwering uit creëer je een mooi schaduw terras en hou je eigenlijk even veel tuin over al je had.

Inrichting

Je kunt je nieuwe ruimte natuurlijk inrichten hoe je wil, maar om echt meer ruimte te creëren is de meest logische optie om hier een eettafel te plaatsen. Zo heb je binnen weer meer ruimte over waar de eettafel eerst stond of heb je een extra werkplek. Als je groene vingers hebt, is dit ook de perfecte plek voor al die lastige planten die binnen nooit genoeg zon kunnen vangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *