Tuin

Maximaal genieten van je tuin? Het kan met deze handige tips

Nu we allemaal vakantie in eigen land gaan vieren en sommigen zelfs helemaal niet de deur uitgaan, wil je natuurlijk wel maximaal van je tuin kunnen genieten. Hoog tijd dus om ervoor te zorgen dat de tuin er weer helemaal fris en fruitig bij staat. We geven je een aantal handige tips hoe jij maximaal kunt genieten van je eigen tuin.

Veranda

Niet iedereen heeft een veranda in de tuin, maar het is zeker een aanwinst! Het geeft jouw woning niet alleen meerwaarde, het heeft ook tal van andere voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld het hele jaar door in je tuin genieten, omdat je met een veranda toch een stuk beschutter zit. De verlichting in jouw veranda bepaalt in grote mate de sfeer. Zorg daarom, wanneer je een veranda in de tuin hebt, voor de juiste verlichting veranda. Daarbij is de led variant de meest verstandige keuze, omdat deze een stuk energiezuiniger zijn en een langere levensduur hebben in vergelijking met halogeenlampen. 

Planten

Vaak zien we dat mensen een heerlijke tuin hebben, maar dat er totaal geen groen te vinden is. Vanwege het gemak in onderhoud wordt er vaak gekozen voor tegels in de tuin. Je zou denken dat je met tegels geen omkijken hebt naar het onderhoud ervan, maar dit is fout gedacht. In tegenstelling zelfs. Het onderhouden van tegels kost juist meer tijd dan het onderhouden van planten. Bovendien zijn planten een stuk gezelliger om naar te kijken dan alleen maar tegels. Dus; tegels eruit, planten erin!

Een plek waar je heerlijk kunt relaxen

Na een lange dag werken, of wanneer je heerlijk vakantie hebt, wil je natuurlijk wel een plekje in je tuin hebben waar je even tot rust kan komen. Dit kan aan de tuintafel, maar hoe fijn is het als je bijvoorbeeld een loungeset in je tuin hebt staan waar je languit op kunt neerploffen? Juist, loungesets zijn steeds populairder geworden en dat vinden wij niet gek. Bovendien hebben loungesets zo’n ontwikkeling doorgemaakt, dat je deze eigenlijk het hele jaar door wel buiten kunt laten staan. 

Zwembad of jacuzzi

Heb je nog wat ruimte over in je tuin? Dan kunnen we je zeker aanraden om eens te kijken naar een zwembad of jacuzzi. Want zeg nou zelf, hoe fijn is het als je tijdens een warme zomerdag kunt afkoelen in een zwembad? Of neem nou de jacuzzi. Zet lekker een muziekje aan en geniet van de bubbels! Als je voor een jacuzzi kiest, raden wij wel aan om deze onder een afdakje te plaatsen, want zo kun je het hele jaar door lekker bubbelen. Zelfs wanneer het regent. Een partytent is bijvoorbeeld al een goede oplossing als je geen dakje hebt in je tuin, maar zorg er dan wel voor dat de partytent waterdicht is. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *