Bouwen & Verbouwen Renoveren

Mat muurverf of zijdeglans verf: wat is het beste?

Muurverf en lak zijn niet alleen te verkrijgen in verschillende soorten liters en kleuren, maar ook in verschillende glansgraden. Op de markt zijn er drie bekende soorten verf en lak, elk die steeds een andere graad van glans hebben: dit zijn mat muurverf, zijdeglans en hoogglans. Elke soort verf zorgt voor een andere uitstraling van wat je wilt verven, dus het is belangrijk dat je de juiste aanschaft voor je muur of iets anders wat je wil verven. Zo werk je jouw geverfde product op de juiste manier af en heb je het beste resultaat.

Hoe bepaal je welke glansgraad het beste is voor jou? In dit blog leggen we de verschillen uit tussen mat en zijdeglans verf.

Matte verf: de standaard glansgraad

In de categorie van matte verf zijn er drie soorten die ook nog eens van elkaar verschillen. Vaak hebben merken ook verschillende benamingen voor deze drie, zoals extra mat, kalkmat en gewoon mat. In het algemeen hebben ze wel een ding gemeen: ze geven geen glans af. Matte muurverf zorgt dus voor een strakke en nette uitstraling, waardoor het dus vaak wordt gekozen als een verf om de muur mee te beschilderen.

Er zijn verschillende matte muurverven in vele winkels, maar een van de populairste is Wijzonol muurverf mat. Deze is namelijk goed te reinigen en de extra mat variant geeft een kalkmatte afwerking van je muur. Kijk ook naar een Wijzonol aanbieding, mocht je geïnteresseerd zijn in deze type verf. Zo bespaar je ook nog eens kosten bij het aanschaffen van een pot verf!

Zijdeglans lak en muurverf voor een ‘satin’ look

Zijdeglans lak of muurverf zitten een beetje in het midden qua hun glansgraad. Vaak geeft dit soort verf een ‘satijnen’ uitstraling, waardoor het wel een beetje glans geeft, maar niet zoveel als een hoogglans lak. Zijdeglans verf is perfect als je van plan bent om een kamer te verven op basis van een bepaalde interieurstijl die een warme sfeer vertoont, zoals een landelijke interieur.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *