Wonen

Manieren om regenwater te filteren

Er zijn meerdere manieren om regenwater te filteren waardoor je zelf de keuze krijgt welke jij het liefste wilt hanteren. Hieronder een aantal manieren:

#1 Ultraviolet licht

Een manier om het regenwater te desinfecteren is door middel van ultraviolet (UV) licht. Deze methode wordt al bijna een eeuw in Europa gebruikt en is nu populair geworden in de Verenigde Staten. Bij de UV-lichtmethode gaat het water als eerste door een filtersysteem. Als het water niet door de filters is gegaan, zullen de ziekteverwekkers schaduwen in het stromende water werpen en de levende organismen ongedeerd laten passeren.

Het UV-licht werkt door de celwanden van de organismen te penetreren en de reproductie ervan te voorkomen, waardoor he onschadelijk wordt. Ook verandert UV-licht de chemische samenstelling van het water niet en laat het geen bijproducten achter. Om het UV-licht effectief te maken , moet de juiste dosis voor een specifieke eenheid water worden gebruikt.

#2 Filters en desinfectie

De effectiviteit van de filters kan worden gemeten via microns en de kleinste deeltjesgrootte die ze kunnen filteren. Hoe kleiner de micronmaat, hoe beter de filter is. Het is echter duur en het filtratieproces is kleiner.

De eerste filter in een systeem wordt de patroonfilters genoemd. Ze moeten regelmatig worden vervangen om te voorkomen dat micro-organismen naar een vuile omgeving streven. Ondertussen vereist regenwatersystemen een grotere filter van 50 micron of meer om het zand, insecten, kiezels en andere grotere deeltjes te verwijderen.

Afgezien van de filter regenwater zal het ook een desinfectieproces vereisen om kwalitatief drinkwater te creëren. Enkele van de desinfectieprocessen zijn UV-licht, chlorering, ozonisatie en membraanfiltratie.

#3 Chloor

Chloor wordt al vele jaren gebruikt als ontsmettingsmiddel voor veel openbare watersystemen in scholen of gemeenschappen. Met chloor heeft het verschillende door water overgedragen ziekten, zoals hepatitis, dysenterie, cholera en tyfus geëlimineerd en heeft het ook het leven van duizenden mensen gered. Chloor heeft echter ook bijwerkingen; daarom aarzelen veel mensen met het gebruik ervan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *