Interieur

Maak je interieur af met planten

Vind je jouw interieur een dooie boel? Planten fleuren je interieur op en voegen letterlijk wat leven toe aan je interieur. Maar welke planten moet je kiezen? Wat zijn makkelijke planten? En hoe plaats je ze in de ruimte. We geven je graag een paar leuke planten tips om je interieur nieuw leven in te blazen.

Makkelijke planten

Planten kunnen een hoop toevoegen. Niet alleen in sfeer en leven, maar ook in klusjes. Voor sommige mensen hoort dit er gewoon bij, sommige mensen hebben groene vingers, maar voor de minder groene vingers onder ons geven we graag een paar suggesties voor makkelijke planten.

Kunstplanten

De alle makkelijkste planten zijn natuurlijk kunstplanten. Deze hebben geen water nodig en kun je overal neerzetten ongeacht de hoeveelheid zonlicht die er in de ruimte komt. Vol in de zon of in een kamer zonder ramen, je hoeft ze alleen af en toe af te stoffen. Omdat niet elke kunstplant even mooi is geven we graag Coolplant als tip. Hun kunstplanten zien er enorm mooi uit en ze hebben een groot aanbod. Van klein pannenkoekplantje tot een volledige moswand. Dus, of je nu heel veel groen wil, of een klein beetje, hier ben je aan het juiste adres.

Planten voor (half)schaduw

De volgende tip voor het vinden van een makkelijke plant is het zoeken naar een plant die graag in de (half)schaduw staat. Veel mensen denken bij planten verzorging aan de hoeveelheid water die het plantje nodig heeft, maar ook zonlicht is erg belangrijk om je groene vriendje blij te houden. Onvoldoende zonlicht kost veel planten het leven, omdat de zonaanbidders niet altijd bij het raam gezet worden. Als je je plantjes graag verder van het raam af wil zetten moet je dus op zoek naar een plant die graag in de schaduw staat. Een paar voorbeelden hiervan zijn de monstera, draceneca en de yucca. Dit zijn alle drie leuke planten die je in de wat donkerdere hoekjes prima kwijt kunt.

Water geven

De waterbehoefte van planten is zoals besproken ook vaak een struikelblok. Toch zijn er veel makkelijke planten waarbij je hier weinig last van hebt. Als je niet vaak water wil geven kun je kiezen voor een cactus of een vetplant. Toch is het dan nog lastig om in te schatten wanneer ze dan wél water nodig hebben. De makkelijkste planten zijn planten, zoals de monstera, waarbij je de grond vochtig moet houden. Deze hebben geen vast schema. Je kijkt simpelweg of de grond nat of droog is en als de grond droog is geef je ze een scheutje water. Meestal komt dit uit op één keer per week water geven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *