Geen categorie

Leuke dingen om te doen in Zeeland

Bezoek Zierikzee

Op Schouwen-Duiveland, ongeveer twintig minuten van het strand, ligt het prachtige Zierikzee. De binnenstad heeft hier verschillende monumenten en als je eenmaal door de stadspoorten en door de smalle kasseistraatjes vol met winkeltjes en restaurantjes bent gelopen, is het niet moeilijk voor te stellen hoe de mensen hier vroeger hebben gewoond. Naast de Oude Haven is er ook een nieuwe vissershaven, waarop de vissers de Oosterschelde bevaren. Vanaf de kade heeft u een prachtig uitzicht op het water en de Zeelandbrug. Eenmaal terug kunt u op het gezellige plein van de stad verse vis eten. Tip: parkeer net buiten Zierikzee en loop zo het centrum in.

Dag aan het strand

Zeeland heeft het zonnigste weer van Nederland en in combinatie met een aantal mooie, ruime stranden is het dé plek om naartoe te gaan als je van zon, zee en duurzaamheid houdt. Zeeland heeft in totaal 650 kilometer strand, dus de keuze is groot. Voor het mooiste strand ga je naar Ouddorp aan Zee, maar ook in Cadzand, Brouwersdam, Domburg en Nieuw-Heemstede vind je mooie en schone stranden. U kunt een dagje zonnen op het strand combineren met een wandeling over de boulevard, een partijtje volleybal of een kitesurf les. Wil je dichtbij het strand verblijven? Slaap dan op Vakantiepark Tholen.

De Deltawerken en Neeltje Jans

Om Zeeland te beschermen tegen een overstromingsramp zoals die in 1953 plaatsvond, werden de Deltawerken gebouwd. Dit imposante verdedigingssysteem is te bezichtigen en er is veel te zien en te doen. Zo kun je er bijvoorbeeld wandelen en fietsen en kun je een vlindertuin bezoeken. Een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans is zeker niet te missen en is ook voor kinderen erg leuk en leerzaam. U kunt er veel leren over de Deltawerken en de Oosterscheldekering, maar u vindt er ook (water)attracties en zelfs een zeehondenshow. Kortom, u vindt er alles wat u nodig heeft voor een leuk dagje uit.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *