Wonen

Kinderkamers voor gevorderden

Tips bij het inrichten van de kinderkamer

Wil je de kinderkamer opnieuw gaan inrichten of gaan jullie binnenkort verhuizen en moet de nieuwe kinderkamer worden ingericht? Er zijn diverse manieren om de kinderkamer als een gevorderde in te richten. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een gaaf autobed, zodat je kind niet alleen iets heeft om in te slapen, maar ook iets heeft om zijn fantasie te prikkelen, waardoor er een nieuw spelelement ontstaat. In dit artikel vertellen wij je hoe je de kinderkamer als een echte gevorderde inricht. Lees snel verder voor onze handige tips!

Zorg voor een goede voorbereiding

Wanneer je de kinderkamer gaat inrichten, is een goede voorbereiding erg belangrijk. Bekijke eerst de ruimte eens goed en meet alle muren op. Meet ook de hoogte van de ruimte op, bekijk waar de deur zit en waar de ramen zich bevinden. Hiermee moet je namelijk rekening houden bij de inrichting van de kinderkamer. Je wilt natuurlijk geen te lange kast kopen. Heb je alles opgemeten, dan kun je een plattegrond tekenen. Hierop teken je de meubels die je voor de kinderkamer wilt gebruiken en de grootte hiervan. Je kunt ze ook uitknippen, zodat je er op de plattegrond mee kunt schuiven om te bekijken wat de beste inrichting is.

Koop multifunctionele meubels

Bedenk ook goed wat je nodig hebt in de kinderkamer. Zo zijn een bed, kledingkast en een bureau belangrijk. Maar is een extra kast of een stoeltje nodig? Ga ook op zoek naar functionele meubels. Denk bijvoorbeeld aan een bed met opbergruimte eronder, een bureau dat vastzit aan een kast, enzovoort. Zo maak je beter gebruik van de ruimte in de kinderkamer.

Ga de hoogte in

Wanneer je over weinig oppervlakte in de kinderkamer beschikt, is het ook aan te raden om de hoogte in te gaan. Zo wordt de hoogslaper voor veel kinderkamers gebruikt. Zo kan je kind lekker hoog slapen en is er onder het bed nog ruimte voor een bureau, kastje of een gezellige speelruimte. Je kunt bijvoorbeeld een kinderbed kopen by MM store. Met deze leuke kinderbedden weet je zeker dat je een mooi bed voor de kinderkamer hebt.

Ga voor lichte en frisse kleuren

Zorg er ook voor dat je frisse en lichte kleuren in de kinderkamer gebruikt. Lichte kleuren zorgen er namelijk voor dat de kinderkamer optisch groter lijkt. Ook reflecteren ze het natuurlijk licht dat naar binnen valt. Wanneer je donkere kleuren of felle kleuren gebruikt, zal de kinderkamer juist kleiner en donkerder ogen.

Wij wensen je veel succes met het inrichten van de kinderkamer.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *