Wonen

Kies jouw eigen woningstijl 

Ga jij binnenkort voor het eerst op jezelf wonen? Of ben je opzoek naar een nieuwe stijl? Het kiezen van een stijl voor in jouw woning kan een lastige opgave zijn. Velen van ons zijn nog aan het ontdekken welke stijl kleding bij hen past, moet je nagaan hoe lastig het kan zijn om een stijl voor de woning te kiezen. Vaak zul je zien dat een bepaalde stijl jou wel aanspreekt. De verschillende stijlen hebben vaak wel iets wat jou aanspreekt. Laat je inspireren door de verschillende stijlen en ontdek welke stijl jou het meeste aanspreekt. Het is belangrijk om het niet alleen te doen. Vaak woon je samen met een huisgenoot en anders is het belangrijk om met anderen te praten over jouw woningstijl. Wanneer je erover praat met anderen, kom je wellicht weer tot nieuwe inzichten of ideeën voor de stijl van jouw woning. Wij vertellen jou graag wat meer over de verschillende stijlen. Wellicht heb jij al een bepaalde stijl die jou aanspreekt. Lees snel verder en ontdek het. 

Scandinavische stijl 

De Scandinavische stijl is razend populair. Bij deze stijl wordt veel gebruik gemaakt van lichte kleuren. Veel daglicht draagt bij aan de stijl van de woning; het is belangrijk om veel ramen in de woning te hebben. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van houten en natuurlijke materiaal. Denk hierbij aan houten meubilair voor in de woning. Het interieur oogt erg rustig en daarom wordt er weinig gebruik gemaakt van verschillende details. De Scandinavische stijl heeft haar eigen motto. Je moet er namelijk in een positieve omgeving kunnen ontspannen. Dit motto is ontstaan door de vele donkere dagen in de Scandinavische landen. De donkere dagen worden opgelicht door de lichte kleuren van het interieur. 

Landelijke stijl 

Houd jij van rust en geborgenheid? Dan is de landelijk stijl echt iets voor jou. Een landelijk interieur is tijdloos en warm. Het is een veelzijdige stijl waar je je eigen draai aan kunt geven. Het maakt niet uit welk type woning jij hebt, de landelijk stijl past overal bij iedere woning. De stijl maakt vooral gebruik van warme en natuurlijke materialen. Je kunt hierbij denken aan riet, stof en staal. Daarnaast mag de gezellige decoratie bij de landelijke stijl niet ontbreken. Leg gezellig een paar kussentjes op de bank en de kaarsjes mogen ook niet ontbreken bij de landelijke stijl. Doe de openhaard aan (eventueel op de televisie) en geniet knus met alle decoratie om jou heen. 

Industriële stijl

 De herkomst van de industriële stijl bevindt zich in de fabrieken. De woningen met een industriële stijl gebruik verschillende kleuren en materialen van vroeger. De industriële sfeer zorgt voor een rauwe, stoere, maar ook zeker moderne uitstraling. Er worden ruwe en robuuste materialen gebruikt. Vele onderdelen in de woning worden niet afgewerkt, maar blijven open. Je kunt hierbij denken aan de kabels van de lampen of buizen om een echte fabrieksstijl te creëren. Een betonnen vloer is een essentieel onderdeel van de industriële stijl. Een echte betonnen vloer heeft een laag comfort. De vloer voelt namelijk hard en koud aan. Gelukkig kan je bij Stile Floors kiezen voor de pvc betonlook.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *