Geen categorie

Je moet de kenmerken van de kwasten kennen en weten hoe je ze moet verzorgen

Je hebt misschien wel eens gehoord dat ‘dure’ kwasten hetzelfde zijn als borstels van de ‘beste keus’, maar houd er rekening mee dat prijs niet altijd kwaliteit impliceert. Er zijn veel keuzemogelijkheden, zoals die van Ugly Duckling. In plaats van af te gaan op het prijskaartje, analyseer je de kwasten zorgvuldig op eigenschappen en hoe je ze verzorgt. Nagelproducten kopen? Dit kan gemakkelijk bij een nagelgroothandel. Neem eens een kijkje bij Alina Hoyo.

Zoek de fysieke verschillen uit

Verschillende fysieke kenmerken vind je in verschillende kwasten. Zo kunnen de vormen van de borstelkoppen vierkant, gewelfd, taps toelopend, schuin, en puntig zijn. Elke vorm geeft een ander resultaat, daarom moet je je bewust zijn dat de vorm die je kiest je zal helpen om uiteindelijk het resultaat te bereiken dat je wenst. De borstelkop kan heel klein, klein, middelgroot, groot, of zelfs extra groot van formaat zijn, afhankelijk van de toepassing die je nodig hebt. Verder kunnen ook de materialen van de kwasten verschillend zijn. Sommige firma’s bieden kwasten aan die zowel van natuurlijke haren, als van synthetische haren gemaakt zijn. Ook de textuur van de kwast kan van persoon tot persoon verschillen. Sommige kwasten zijn fijner van textuur dan andere. Een andere factor waar je op moet letten bij het kopen van kwasten is de lengte van het handvat. Het handvat kan lang of kort of zelfs klein van lengte zijn, wat erg handig is als je veel reist vanwege de draagbaarheid.

Zoek uit hoe je je kwasten moet verzorgen

Je denkt misschien dat je kwasten pas schoongemaakt hoeven te worden als ze niet meer bruikbaar zijn. Dit is echter volkomen onjuist. Het is nodig je kwasten regelmatig schoon te maken. Het maakt niet uit welke soort varkenshaar je gebruikt, je kwasten onderhouden is van cruciaal belang. Hoe meer zorg je aan je kwasten besteedt, hoe langer ze meegaan. Was je kwasten gewoon in een milde vloeibare zeep, spoel ze grondig uit, leg ze dan plat in horizontale positie op een droge handdoek en laat ze dan nog een tijdje in de lucht drogen. Het is cruciaal te onthouden dat de handvatten in geen geval in water mogen worden ondergedompeld. Doe je dat toch, dan worden de haren beschadigd, wat op zijn beurt tot uitvallen leidt. Als je een van die mensen bent die eenmaal per dag make-up aanbrengen, is het aan te bevelen je make-up kwasten eenmaal per week schoon te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *