Geen categorie

Is het beter om je technische apparatuur te leasen of te kopen?

Wat moet je doen de volgende keer dat uw bedrijf nieuwe computers, netwerkapparatuur of andere technologie nodig hebt? Ga je voor de optie leasing laptop of koop je een nieuwe? Het is een interessante vraag, toch? Lees verder als je het niet weet en wilt weten. Tijden veranderen echt. Vroeger moest je gloednieuwe apparatuur kopen (computers, printers en dergelijke) als je een functioneel kantoor wilt hebben. Tegenwoordig kun je ze gewoon allemaal verhuren. Er zijn bedrijven als Veenman die kleine bedrijven helpen opstarten. Je hebt nu opties. Bekijk de voor- en nadelen van het leasen en kopen van technologische apparatuur om je te helpen beslissen welke het beste bij je past.

Voor- en nadelen: leasing

Het leasen van apparatuur zorgt ervoor dat je toestel up-to-date is. Computers en andere technische apparatuur raken uiteindelijk verouderd. Bij een lease draagt ​​de leasemaatschappij van apparatuur de financiële last van veroudering. Cashflow is een groot probleem voor kleine bedrijven, dus ze moeten hun schatkist zo vol mogelijk houden. Leasing vereist zelden een aanbetaling, dus je kunt nieuwe apparatuur aanschaffen zonder in je financiën te duiken. Stel je voor je huurt een kopieerapparaat bijvoorbeeld voor twee jaar. Het nadeel is dat de kosten voor het leasen van een kopieermachine bijna altijd hoger zullen zijn dan de aanschafkosten. Wanneer je een computer van 4.000,- voor drie jaar huurt voor 160,- per maand, betaal je in totaal 5.760,-, terwijl als je de laptop volledig bezit, je slechts 4.000,- betaalt (plus belastingen). Bezoek Veenman als je vragen hebt over het leasen van een laptop.

Voor- en nadelen: kopen

Wat betreft het kopen van nieuwe apparatuur, het voordeel is dat je beslist wat je nodig hebt en het vervolgens koopt. Daarnaast heb je inspraak op het gebied van onderhoud. Door de apparatuur te bezitten, wordt het onderhoudsschema door je beheerd. Het nadeel is dat je bedrijf mogelijk kredietlijnen moet afsluiten of een flink bedrag moet ophoesten om de benodigde apparatuur aan te schaffen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *