Interieur

Interieur inrichten met raamdecoratie

Heb jij ook het gevoel dat je iets mist in het interieur? Je hebt mooie meubels, het juiste kleurenpalet en alles is aangekleed met bijzondere decoraties en details. En toch ontbreekt er iets. Heeft u al eens aan goedkope raamdecoratie gedacht? Er zijn veel soorten om uit te kiezen zoals rolgordijnen, jaloezieën, plisségordijnen en vouwgordijnen. Indien correct gekozen, kan het uw interieur aanvullen.

Plisségordijnen

Rolgordijnen en jaloezieën zijn bekende soorten raambekleding. Een minder bekende optie zijn de plisségordijnen, en die zie je steeds vaker. Ze ontlenen hun naam aan het Franse woord “plissé”, wat “plooi” betekent. Dit type raambekleding wordt zowel aan de boven- als onderkant van het frame bevestigd en door de plooien in het gordijn kan het gordijn worden ingevouwen en uitgevouwen. Zo kun je de lichtinval nauwkeurig afstemmen. Sommige plisségordijnen kunnen zelfs van boven en beneden worden ingevouwen. Zo kunt u niet alleen onderaan, maar ook bovenaan een stuk van het raam vrijlaten.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn een ander bekend type raambekleding. Ze bestaan ​​uit horizontale latjes, waarvan de positie kan worden aangepast. Hiermee kunt u zelf regelen hoe licht uw ruimte binnenkomt; van verduistering tot volledig doorschijnend. Veel mensen denken direct aan aluminium als ze aan jaloezieën denken en dit is zeker een goede optie. Tegenwoordig zijn er echter nog meer variaties, zoals hout en kunststof, waarmee je de gewenste uitstraling kunt bereiken.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn al jaren een van de favoriete raamdecoraties in de woonkamer en slaapkamer. Dit is niet verwonderlijk, want rolgordijnen zijn praktisch, goedkoop en aantrekkelijk. Rolgordijnen hebben een strakke uitstraling en zijn goed te combineren met raamkozijnen. Bovendien zijn rolgordijnen enorm veelzijdig, verkrijgbaar in alle maten, kleuren en soorten. Er zijn donkere verduisteringsrolgordijnen voor de slaapkamer en lichtere doorschijnende rolgordijnen voor de woonkamer.

Vouwgordijnen

Het laatste type raambekleding zijn vouwgordijnen. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je deze gordijnen opvouwen om meer of minder licht binnen te laten. In tegenstelling tot een plisségordijn, wordt een vouwgordijn alleen aan de bovenkant van het frame bevestigd en kan deze alleen naar boven worden geklapt. Vouwgordijnen geven uw ramen echter een natuurlijke uitstraling, in tegenstelling tot plisségordijnen.

Voor meer inspiratie en informatie kunt u een kijkje nemen op veneta.com

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *