Wonen

Inboedelverzekering afsluiten, waarom is dat verstandig om te doen?

Niemand denkt graag aan het afbranden of overstromen van hun huis of appartement, maar helaas, het gebeurt. En dat is precies waarom je je hiervoor kan laten verzekeren. Ga dus je inboedelverzekering vergelijken of sluit er een af!

Waarom een inboedelverzekering afsluiten?

Stel je dit eens voor. Je bent net op het vliegveld geland na een geweldige week vakantie. Je stapt in je auto en rijdt naar het huis dat je huurt. Als je aankomt, zie je de brandweer een enorme brand blussen.

Hoewel je niet de eigenaar bent van het huis, bezit je alles wat erin staat. Al jouw kleding, meubels, elektronica en huishoudelijke artikelen zijn verloren gegaan als gevolg van de brand. Je belt jouw huisbaas om te zien hoeveel hij zal betalen om jouw spullen te vervangen en hij vertelt je “geen cent”.

Je komt erachter dat je zelf verantwoordelijk bent voor het verzekeren van de spullen in het huis. Je krijgt er buikpijn van als je je realiseert dat je duizenden euro’s kwijt bent. Gelukkig hoeft het verhaal niet zo te eindigen. Als je een inboedelverzekering hebt, kunnen al jouw spullen verzekerd zijn.

Wat is een inboedelverzekering?

Om hetzelfde lot te vermijden, sluit je dus een inboedelverzekering af. Dit is niet verplicht, maar wel verstandig om te doen. Een inboedelverzekering dekt namelijk schade door brand, wateroverlast, blikseminslag, inbraak, storm en ga zo maar door. Hierdoor kun jij alle verloren items weer vervangen. Door de veelzijdigheid van deze verzekering is ook 99% van de huiseigenaren in Nederland zo verstandig geweest om hem af te sluiten.

Je wilt natuurlijk een goedkope inboedelverzekering kiezen. Let wel op dat je de voorwaarden en hoogte van het eigen risico vergelijkt. Laat jezelf niet afschrikken door het eigen risico. Je eigendom is vaak waardevoller dan je denkt en het eigen risico is maar een klein percentage van grote claims zoals eerder omschreven.

Wat dekt een inboedelverzekering niet?

Vrijwel alles wordt vergoed door je verzekeraar, met uitzondering op schade die je zelf veroorzaakt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je iets laat vallen of omstoot. Vaak kan je dit wel dekken met een allriskverzekering.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *