Wonen

Hoe veilig zijn PVC-ramen en -deuren?

De kracht en veiligheid van PVC-profielen

Hoe veilig zijn PVC-ramen en -deuren?

Het spreekt voor zich dat aangezien deuren en ramen de toegang tot elk gebouw zijn, ze vakkundig moeten worden gebouwd en voldoende beveiliging moeten bieden. Nu is de constructie en het type materiaal dat wordt gebruikt om deze deuren en ramen te vervaardigen van belang als het gaat om hoe veilig ze zijn. In dit scenario geniet PVC als materiaal alom de voorkeur vanwege de functionele voordelen. Voeg PVC-kozijnen toe aan gespecialiseerd gehard en gelaagd glas, en u heeft zeer veilige ramen en deuren.

De kracht en veiligheid van PVC-profielen

Voor niet-ingewijden staat PVC voor niet-geplastificeerd polyvinylchloride, een zeer populair industrieel polymeer dat wordt gebruikt in architectuur- en bouwindustrie├źn. Het wordt gebruikt om de kozijnen en profielen voor deuren en ramen te construeren en biedt veel voordelen.

PVC-venster

Het is eenvoudig te installeren en te repareren en vereist absoluut minimaal onderhoud. Omdat PVC weerbestendig is, wordt het niet beschadigd door regen, stof, wind en andere klimaateffecten. Bovendien wordt het, in tegenstelling tot hout, niet aangetast door termieten of beschadigd door vochtigheid. In tegenstelling tot aluminium en andere metalen frames corrodeert PVC niet en ondergaat het geen putjes. Dit betekent dat PVC-ramen en -deuren structureel door de jaren heen consistent en duurzaam blijven.

Veiligheidsglas en inbraakwerend glas

Een andere manier om PVC ramen en deuren te beveiligen, is door slagvast en inbraakwerend glas tussen de kozijnen te installeren voor het beste resultaat. Er zijn in feite twee soorten veiligheidsglasoplossingen voor PVC-ramen en -deuren: veilig breken van hoogwaardig gehard glas en slagvast gelaagd glas en beglazing.

Hoogwaardig gehard glas wordt gemaakt door middel van warmtebehandeling. Dit geeft het glas een sterkte die meerdere malen groter is dan bij gewoon gegloeid glas. Een van de belangrijkste eigenschappen van gehard glas is dat het bij breuk in kleine onschadelijke kiezelachtige stukjes breekt en geen scherven. Dit voorkomt letsel voor iedereen die in de buurt aanwezig is tijdens de impact.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *